Nume noi la conducerea grupului Renault

Constructorul auto francez Renault a anunţat numirea lui Jean-Dominique Senard în funcţia de preşedinte şi a lui Thierry Bolloré în funcţia de director general.renault

Potrivit reprezentanţilor companiei, Consiliul de Administraţie vrea să supervizeze în mod activ funcţionarea alianţei cu Nissan şi a decis să-i acorde preşedintelui său deplina responsabilitate în gestionarea alianţei, din partea Renault, alături de directorul general.

Thierry Bolloré, adjunctul lui Carlos Ghosn începând din 2018, ocupă încă din luna noiembrie postul de director general interimar. În vârstă de 55 de ani, Bolloré este un bun cunoscător al Asiei şi Japoniei, iar numirea sa în postul de CEO va asigura continuitatea grupului, o companie la care lucrează din 2012, când a venit de la producătorul de componente auto Faurecia.

Noua conducere va avea misiunea de a relansa alianţa Renault-Nissan, cu o structura bazată pe participaţii încrucişate şi condusă de o societate înregistrată în Olanda, RNBV, a cărei preşedinţie revine de drept unui manager de la Renault.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a anunţat că preşedintele director general al Renault, Carlos Ghosn, a demisionat din funcţiile deţinute la producătorul auto. Acesta a fost arestat în Japonia pe 19 noiembrie 2018, fiind bănuit de o serie de nereguli financiare în calitate de preşedinte al constructorului auto japonez Nissan.

 

Adaugati comentariu