ANAF a demarat operaţiunea „Iceberg”

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demarat operaţiunea "Iceberg", ce reprezintă o acţiune amplă de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile economice din România.iceberg

Operaţiunea „Iceberg” se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România.

Potrivit reprezentanţilor ANAF, principalele direcţii de acţiune, în perioada următoare, sunt combaterea fenomenului externalizării profitului şi verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte. În plus, instituţia vrea să destructureze lanţurile tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin identificarea fraudelor fiscală cu implicaţii semnificative asupra bugetului statului.

”În vederea realizării obiectivelor, la nivelul ANAF s-a constituit o echipă de lucru formată din specialişti din cadrul Agenţiei, care va iniţia verificări fiscale la contribuabilii cu activitate de impact în toate domeniile de activitate economică. Acestea vor avea la bază evaluarea riscului pentru fiecare contribuabil, raportat la dispoziţiile Codului de procedură fiscală precum şi a legislaţiei din domeniu”, spun sursele citate.

 

 

Adaugati comentariu