Advertisement
Rabla local
Home Finanţare Fonduri publice Noul tip de program „Rabla”, pentru casarea vehiculelor uzate, va fi lansat de la 1 iulie

Noul tip de program „Rabla”, pentru casarea vehiculelor uzate, va fi lansat de la 1 iulie

Un nou tip de program „Rabla”, prin care românii vor casa maşinile mai vechi de 15 ani fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou și pot primi o primă de cel puţin 3.000 de lei, va debuta pe data de 1 iulie, a anunțat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Potrivit acestuia, programul va fi derulat în parteneriat cu autorităţile publice locale, fiind destinat să elimine ”sute de mii de maşini vechi din circulaţie”

„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program „Rabla” local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi”, a precizat ministrul Mediului.

În cadrul unei întâlniri cu Asociația Municipiilor din România, desfășurată luna trecută, acesta arătat că suma de 3.000 de lei pe care o vor primi românii pentru o mașina mai veche de 15 ani va fi suportată, în mod egal, de autoritățile locale și de Agenția Fondului de Mediu (AFM), prin Ministerul Mediului.

În plus, Barna Tanczos a mai anunțat și lansarea, în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităţilor publice locale pentru staţiile de putere normală sau mică

”Aici, veştile bune vin şi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR”, a menţionat Tanczos.

Oficialul a adăugat că, pe termen mediu şi lung, va fi nevoie de foarte multe staţii de încărcare pentru maşini electrice în zonele rezidenţiale, iar autorităţile au un plan bine stabilit în vederea dezvoltării acestei industrii.

„Eu sunt convins de faptul că va fi nevoie, pe termen mediu şi lung, de foarte multe staţii în zona rezidenţială, unde în timpul nopţii, în parcările de lângă blocuri pot fi încărcate maşinile electrice. Avem o viziune foarte clară şi un plan foarte bine gândit de susţinere a acestei industrii, a acestei revoluţii prin care parcul auto din România va fi schimbat radical în câţiva ani”, a afirmat ministrul Mediului.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenței propune standarde și reglementări în transportul alternativ

ASF: Piața RCA își continuă consolidarea. Reguli noi pentru asigurații cu risc ridicat

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

rabla plus
Fonduri publice

AFM deschide o nouă sesiune ”Rabla Plus”, destinată persoanelor fizice

Persoanele fizice se pot adresa, începând de joi, 23 noiembrie, producătorilor sau...

Primăria Sectorului 6
Fonduri publice

Primăria Sectorului 6 achiziționează 16 mașini electrice prin Rabla Plus

Primăria Sectorului 6 va achiziționa prin licitație un număr de 16 autovehicule...

autoutilitare
Fonduri publice

Fonduri nerambursabile pentru achiziția de autoutilitare prin programul Comerţ&Servicii

Ministerul Economiei, prin intermediul Agenţiilor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, va acorda...

mașini hibride plug-in
Fonduri publice

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest își înverzește flota cu 6 hibride

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a lansat licitația pentru achiziționarea unui număr...