Noul şef al ANAF promite simplificarea plăţii impozitelor şi taxelor

Prim-ministrul Dacian Cioloş, la propunerea Ministerului Finanţelor, l-a numit pe Dragoş Doroş în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Acesta promite simplificarea procedurilor de administrare şi plată a impozitelor şi taxelor şi o interacţiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe şi impozite.dragos-doros-anaf-floteauto

Potrivit Guvernului, Dragoş Doroş are o vastă experienţă în asistenţă şi planificare fiscală, în domeniul legislaţiei locale şi internaţionale. A deţinut până în prezent funcţia de director al departamentului de Asistenţă Fiscală KPMG. În 2012, acesta a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice după ce, în perioada 2008-2010, a condus Departamentul de Legislaţie şi Impozitare Directă din aceeaşi instituţie.

A reprezentant România în Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene şi la OECD. De asemenea, Dragoş Doroş a coordonat negocierile şi procesul de aplicare a Convenţiilor de evitare a dublei impuneri şi activităţile specifice legate de procedurile amiabile prevăzute de convenţiile de evitare a dublei impuneri şi a Directivelor Europene.

Dragos-Doros-anaf-floteautoANAF este o instituţie de o importanţă crucială, care se află într-un amplu proces de restructurare, menit să răspundă cerinţelor şi exigenţelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondială, care ne va permite să creăm o organizaţie modernă. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare şi plată a impozitelor şi taxelor şi pe o interacţiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe şi impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem în vedere o aplicare mai puţin anevoioasă a acestuia. Vom fi parte activă a procesului început odată cu iniţiativa guvernamentală «comisia pentru tăiatul hârtiilor». ANAF trebuie să fie o organizaţie puternică, pregătită să reacţioneze prompt şi cu profesionalism în toate situaţiile”, a declarat noul preşedinte al ANAF, Dragoş Doroş.

Decizia de numire a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

 

 

Adaugati comentariu