Advertisement

Home Piaţa auto Autoturisme Noul Opel Astra este lansat oficial în 2015

Noul Opel Astra este lansat oficial în 2015

Noua generație Opel Astra se anunță ca una dintre vedetele Salonului Auto Frankfurt 2015, din toamna lui 2015. Iată în continuare primele informații despre noul Opel Astra.

Opel-Astra-1Ajuns la cea de-a cincea generație, Opel Astra promite să rămână unul dintre cele mai populare modele de clasă compactă, plusând la capitolul eleganță și tehnologie. Contrar așteptărilor, noul Astra este cu 5 cm mai scurt decât precedenta generație, dar și cu 2,6 cm mai puțin înalt, dar gabaritul ușor mai mic ascunde un interior mai spațios – de exemplu, spațiul pentru genunchii celor de pe banchetă e mai bun cu 3,5 cm.

De asemenea, noul Astra este cu până la 200 kg mai ușor decât predecesorul său, ceea ce va însemna un nivel mai scăzut al consumului și poluării, dar și o îmbunătățire a caracteristicilor dinamice. Coeficientul aerodinamic este și el mai bun, coborând sub valoare de 0,30, ceea ce înseamnă un nivel mai scăzut al zgomotelor la rularea cu viteză ridicată.

Opel-Astra-3Gama de motoare a noului Opel Astra este formată din propulsoare pe benzină și diesel, cu puteri variind între 95 și 200 CP. Versiunile diesel au toate 1,6 litri, iar cel mai mic motor pe benzină este un turbo de 1,0 litri și 105 CP, cu injecție directă. Nou în gamă este propulsorul turbo de 1,4 litri și 145 CP, având injecție directă și fiind realizat integral din aluminiu.

În ce privește interfața om-mașină, noul Opel Astra oferă o nouă generație a sistemului multimedia IntelliLink, compatibil cu sistemele de operare Android și Apple CarPlay, dar și sistemul de asistență Opel OnStar, cu alertă automată a serviciilor de urgență în cazul unui accident, precum și cu funcții 4G și Wi-Fi hotspot. La care se adaugă pleiada de sisteme moderne de siguranță activă, precum Traffic Sign Assistant, Lane Keeping Assist, Forward Collision Alert, etc.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Dacia Duster 3
Autoturisme

Test Dacia Duster 3. Buna vestire

Vino de citește, căci am veste grozavă de adus! A renăscut pentru...

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...