Mitsubishi L200 - Geneva 2015 - floteauto 1
Home Piaţa auto Autoturisme Noul Mitsubishi L200 – debut european la salonul de la Geneva

Noul Mitsubishi L200 – debut european la salonul de la Geneva

După 9 ani (și  peste 1,3 milioane de unități produse), cea de-a patra generație a pick-up-ului Mitsubishi L200 este pe cale de a fi retrasă, fiind urmată de introducerea celei de-a 5-a generații – în premieră europeană la Salonul Auto de la Geneva din primăvara lui 2015.

Model strategic și reprezentativ pentru Mitsubishi Motors Corporation, noul Mitsubishi L200 a fost dezvoltat sub forma conceptului de “Ultimate Sport Utility Track” (autoutilitară sport) care introduce noi standarde de fiabilitate, rezistență, confort interior și manevrabilitate, pentru a satisface nevoile în continuă diversificare ale clientelei globale de pick-up-uri. (Specificații UE):

Mitsubishi L200 - Geneva 2015 - floteauto 3Performanță

Noul motor din aluminiu, Diesel turbocharged MIVEC de 2.4 litri (4N15), precum și rezistența scazută la înaintare, permit scăderea emisiilor de CO2 cu 17%, față de modelul precedent. Noua variantă de L200 în versiunea de echipare cu noua transmisie manuală în 6 trepte, obține un minim de emisii de CO2 de 169 g/km.

Noul motor 4N15 generează 133 kw (181 CP / 430 Nm) / 113 kw (154 CP / 380 Nm) la turații scăzute și oferă suficientă putere chiar și cu bena încarcată. Noul model dispune de o nouă cutie de viteze manuală cu 6 rapoarte de transmisie și o nouă cutie automată cu 5 rapoarte de transmisie, pentru îmbunătățirea performanței, scăderea emisiilor CO2 și reducerea costurilor de întreținere.

Design exterior

Noul stil sportiv, păstrează expresiva linie laterală caracteristică de tip “J-Line”, element marcant al caroseriei modelului L200 precedent (la varianta Double Cab), realizând în același timp un nivel scăzut al coeficientului aerodinamic în valoare de 0.40 Cx și menținând greutatea în limite rezonabile pentru a obține un excelent raport putere/greutate.

Mitsubishi L200 - Geneva 2015 - floteauto 7Confort interior

Nivelul zgomotului din interior este extrem de redus datorită noului motor diesel și a măsurilor de insonorizare aplicate pe caroserie. În habitaclu zgomotul interior este atât de silențios încat se poate purta o conversație normală între pasagerii din față și din spate chiar și când se rulează pe autostradă sau pe teren accidentat.

Noul sistem de suspensie conferă o călătorie lină și lipsită de vibrații Pasul semnificativ realizat la nivelul calității percepute la interior, combinat cu scaunele ce asigură un plus de relaxare în poziția de condus, confortul sporit pe parcursul călătoriei, și noile dotări, toate sunt menite să ofere o experiență plăcută și relaxantă pe toată durata călătoriei cu noul model.

Un plus de comoditate oferit de ingeniosul sistem de acces în habitaclu, prin modalitatea specială a deschiderii portierelor, în exterior, disponibil pe versiunea Club Cab. Creșterea spațiului interior, dispunând în același timp și de o lungime competitivă a benei.

Mitsubishi L200 - Geneva 2015 - floteauto 5Manevrabilitate superioară și rezistență

Noul model L200 oferă o manevrabilitate sporită datorită schimbării rapoartelor de transmisie mai rapid decat î În același timp, păstrează cea mai restrânsă rază de bracaj de 5.9 m din segmentul său.

Utilizând know-how-ul dobândit la nivel global de către predecesorul său, fiabilitatea și rezistența noului L200 au fost îmbunatățite simțitor, datorită modului de proiectare, prin rafinarea și consolidarea structurii caroseriei și prin creșterea cu 7% a rezistenței la torsiune a șasiului pentru a rezista condițiilor de exploatare severe.

Reducerea costurilor de întreținere, prin creșterea intervalului de schimb al uleiului de motor de la 15.000 km la 20.000 km, creșterea intervalului de schimb al lichidului de răcire de la 60.000 km la 180.000 km, intervalul de schimb ulei transmisie automată fiind acum nelimitat, tratament anticoroziv îmbunătățit, și altele.

Siguranță

Mitsubishi L200 - Geneva 2015 - floteauto 2Siguranță pro-activă îmbunătățită prin:

 • SS4-II: Sistemul Super Select 4WD Permanent II (w/low gear) – care acum oferă o stabilitate mai bună în curbe chiar și pe drumuri pavate, cu posibilitatea selectării celor 4 moduri de rulare prin rotirea butonului de selectare a modului de transmisie;
 • Noul șasiu este cu 7% mai rigid față de precedentul model;
 • Sistem de suspensie îmbunătățit;
 • Adaugarea sistemelor: de avertizare la schimbarea benzii de rulare pe sensul de mers (LDW), stabilitate asistată la tractarea unei remorci (TSA), asistență la pornirea din rampă (HSA);
 • Faruri HiD, cu lumini de zi cu LED și proiectoare bi-xenon, pentru o vizibilitate mai bună pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă.

Siguranță pasivă sporită prin dezvoltarea noii caroserii RISE patentată de către MMC, echiparea cu 7 airbag-uri (față, laterale, cortină, și pentru genunchii șoferului,) și altele.

Mitsubishi L200 - Geneva 2015 - floteauto 6Noi dotări disponibile:

 • Cameră video pentru mers în marșalier;
 • Sistem de operare fără cheie cu buton de pornire / oprire motor;
 • Pilot automat cu limitator de viteză adaptiv;
 • Aer condiționat automat dual;
 • Padele pentru schimbarea treptelor de viteză montate pe volan;
 • Posibilitatea ajustării volanului pe înaltime și adâncime;
 • Nou sistem audio digital;
 • Port USB, etc

Noul model L200, construit de către Mitsubishi Motors Thailanda, pentru toate piețele globale, va fi lansat în Europa, în vara acestui an (2015), fiind disponibil în ambele tipuri de caroserii Club Cab și Double Cab.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Dacia a comercializat deja 100.000 de mașini prin programul UP&GO

Programul Dacia UP&GO, lansat în septembrie 2021, a atras deja peste 100.000...

AutoturismeGadgets și High-Tech

KIA, îmbunătățiri pentru automobilele sale

Kia a anunțat o serie de îmbunătățiri aduse automobilielor sale, disponibile sub...

Espace
Autoturisme

Test RENAULT ESPACE. Metamorfoza

Espace nu moare, ci se transformă. Chiar dacă segmentul automobilelor de tip...

Concursul de Eleganţă Sinaia
Autoturisme

Concursul de Eleganţă Sinaia. 43 de automobile şi motociclete de epocă – prezentate la Castelul Peleş

”Concursul de Eleganţă Sinaia” revine, pe 24 iunie, 43 de automobile şi...