Advertisement

Iveco Stralis NP
Home Transporturi Noul Iveco Stralis NP – cel mai puternic camion alimentat cu gaz natural

Noul Iveco Stralis NP – cel mai puternic camion alimentat cu gaz natural

Iveco lansează noul Stralis NP, un camion alimentat cu gaz natural. El e capabil de performanțe excelente, în condițiile unor costuri minime de operare.

Noul monstru de la Iveco poate funcționa atât cu gaz comprimat, cât și cu gaz lichefiat, sau cu un amestec al acestora. Tehnologia pe care o folosește îi permite să îndeplinească toate cerințele necesare unui camion destinat transporturilor pe distanțe lungi: putere, confort în utilizare și autonomie ridicată.

Datorită combinației dintre motorul de 8,7 litri, Euro 6 și transmisia automată cu 12 trepte, autonomia camionului poate atinge 1500 km, fapt care-l face potrivit pentru cursele internaționale. În plus, puterea de 400 de cai și cuplul de 1700 Nm îl mențin la nivelul lui Stralis pe motorină, și sunt cu 17% superioare celui mai bun competitor direct.

Iveco Stralis NP

”Iveco a fost primul constructor angajat în domeniul transporturilor care a înțeles, încă din 1991, potențialul gazului natural. Am introdus pe piață variante cu gaz natural pentru camioane, microbuze și autobuze. Rezultatul? Azi avem un parc de 15.000 de mașini pe gaz în Europa. Nul Stralis NP are la bază expertiza extinsă și face un pas spre viitor. Este primul cap-tractor proiectat pentru distanțe mari, care oferă o alternativă la cele pe motorină, fiind totdată cel mai sustenabil camion pentru distanțe mari construit vreodată”, spune Pierre Lahutte, președinte Iveco.

Noul Stralis NP reduce costurile de utilizare cu 3% față de precedenta generație, care, la rândul ei, era cu până la 40% mai economică în utilizare decât varianta diesel echivalentă. Pentru noua versiune, inginerii au reprofilat traseul de admisie, injectoarele și rampa de alimentare și au montat un catalizator nou, care opune rezistență redusă și scade nivelul zgomotului. Costurile sunt reduse și mai mult datorită lipsei filtrului de particule și a tratamentului cu AdBlue.

Confortul șoferului este amplificat de retarderul hidraulic integrat, funcția hill holder și pilotul automat adaptiv, toate oferite în varianta standard. Cabina Hi-Way, atât de apreciată de șoferi pentru că este proiectată în jurul postului de conducere, minimizează stresul și oboseala la drum lung. Ea este, totodată, cea mai încăpătoare cabină montată vreodată pe un camion alimentat cu gaz, având o înălțime interioară de 2 metri și un volum total de 10 mc.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Exporturile de mijloace de transport
Transporturi

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 7% în primele 4 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 7% în primele 4...

taximetrie
Transporturi

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe...

Star Taxi
Transporturi

Star Taxi își extinde serviciile în alte patru orașe. Are și un serviciu disponibil pentru companii

Star Taxi, cea mai mare aplicație de transport dezvoltată de o companie...

afacerile din transporturi
Transporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 6,5 % în primele 2 luni din 2024

În primele două luni din 2024, cifra de afaceri din serviciile de...