Nokian Tyres
Home Administrare flote Anvelope Nokian Tyres va construi o fabrică în România, prima cu emisii zero de CO2 din industria anvelopelor

Nokian Tyres va construi o fabrică în România, prima cu emisii zero de CO2 din industria anvelopelor

Consiliul de Administrație al Nokian Tyres a luat decizia de a investi într-o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme în România. Noua investiție de tip greenfield va fi situată în Oradea, în nord-vestul țării, în apropiere de granița cu Ungaria.

Potrivit companiei finlandeze, capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Aceasta va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor.

Investiția totală este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro.

Construcția este programată să înceapă la începutul anului 2023 și se estimează că primele anvelope vor fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția de anvelope comerciale este de așteptat să înceapă la începutul anului 2025.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite creșterea viitoare. O unitate de producție de clasă mondială în Europa este un pas cheie în obținerea unei capacități suplimentare și crearea unei platforme de producție echilibrate, pe măsură ce începem să construim noile anvelope Nokian fără Rusia”, a precizat Jukka Moisio, președinte și CEO Nokian Tyres.

Se estimează că în fabrica din România vor fi angajați aproximativ 500 de lucrători.

Fabrica se va concentra pe producția de anvelope mai mari pentru mașini de pasageri și SUV, care vor fi vândute în principal pe piața din Europa Centrală.

„Europa Centrală este o piață importantă pentru noi, iar investiția arată angajamentul nostru față de piață. Noul frabrică va fi amplasat strategic aproape de clienții noștri. După o evaluare amănunțită a peste 40 de locații și a mai multor factori, precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantaje logistice și mediu de afaceri stabil, a fost clar că Oradea a fost cea mai bună alegere pentru noua noastră fabrică. Ne angajăm să construim o fabrică cu emisii zero de CO2 – prima din industria noastră. Locația din România susține acest obiectiv, deoarece putem utiliza energia verde produsă în apropiere. În plus, evaluăm critic procesele de producție pentru a găsi cele mai durabile moduri de a produce anvelope”, a afirmat Adrian Kaczmarczyk, SVP, Supply Operations.

În iunie 2022, Consiliul de Administrație al Nokian Tyres a decis să inițieze o ieșire controlată din Rusia. Din cauza războiului și a înăspririi sancțiunilor ulterioare, nu mai este fezabil și nici durabil ca Nokian Tyres plc să continue operațiunile în Rusia.

În octombrie, Nokian Tyres a semnat un acord de vânzare a operațiunilor sale din Rusia. Pentru a-și asigura aprovizionarea cu produsele, compania a decis la începutul anului să-și accelereze planurile de a investi în noi capacități de producție în Europa, iar fabrica din România este un element cheie al acestor planuri.

În plus, Nokian Tires continuă să-și crească capacitatea fabricilor din Finlanda și SUA, urmărind să devină mai diversificată din punct de vedere geografic în operațiunile sale de producție.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Hidrogenul – combustibil alternativ pentru UE

Taxe și investiții străine noi – o şansă serioasă dată de contextul geopolitic

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Bosch
Industrie auto

Bosch inaugurează a doua clădire de birouri pentru Centrul de Inginerie din Cluj

Bosch a inaugurat cea de-a doua clădire de birouri construită în cadrul...

Industrie auto

Cum să alegi cele mai potrivite covorașe auto pentru mașina ta? 5 sfaturi utile

Diversele tipuri de covorașe auto joacă un rol esențial în menținerea curățeniei...

bosch
Industrie auto

Bosch își propune să se claseze printre primii 3 furnizori de pe piețele sale cheie din toate regiunile lumii

Grupul Bosch și-a mărit cifra vânzărilor și veniturile în 2023 și își...

Dongfeng
Industrie auto

Italia a inițiat discuții cu Dongfeng Motor Group pentru deschiderea unei unități de producție

După ce a pierdut în fața Spaniei investiția companiei Chery Auto, Guvernul...