Noile tarife pentru permise de conducere și certificate de înmatriculare

Începând din data de 17 iunie 2020, permisele de conducere vor fi eliberate la un tarif de 89 de lei, iar  certificatele de înmatriculare, la 49 de lei, a anunţat RA Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).permisele de conducere

Vechile tarife erau de 68 de lei pentru permisele auto și de 37 de lei pentru certificatele de înmatriculare.

Potrivit RAAPPS, pentru stabilirea noilor tarife s-a avut în vedere data ultimei majorări de preţ pentru permise de conducere şi certificate de înmatriculare, respectiv martie 2009, ajustată în limita indicelui preţului de consum (IPC) de 135, 1% înregistrat în perioada martie 2009-februarie 2020, respectiv cu indicele preţului de consum de 131,59 %, rezultat prin luarea în calcul a coeficientului de corecţie de 0,9, care reflectă avantajul consumatorului, potrivit prevederilor art.3 alin.2 din H.G nr.669/2001.

Ministerul Finanţelor şi-a dat acceptul pentru creşterea tarifelor.

Modalităţile de încasare a taxelor atât pentru permisele de conducere, cât și pentru certificatele de înmatriculare rămân neschimbate.

Astfel, românii care vor să le fie eliberate sau reînnoite permisele de conducere ori au nevoie să-și înmatriculeze autovehiculul pot achita taxele pentru acestea prin Internet Banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar.

În cazul plăţii în numerar, contravaloarea acestor taxe nu se mai poate achita prin casieriile CEC Bank, informează sursa citată.

Cei care vor să achite cash o pot face la caseriile unităţilor Trezoreriei Statului, la ghişeele serviciilor publice regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituţiilor Prefectului şi prin mandat poştal.

Plata online se poate face şi în sistem de internet banking, dar şi de la orice bancă unde persoana în cauză are deschis un cont bancar, prin virament către contul unic deschis de către fiecare Instituţie a Prefectului.

Numărul contului IBAN, numărul codului fiscal, adresele trezoreriilor şi ale caseriilor instituţiilor prefectului unde se poate face plata în numerar sunt anunţat pe site-ul fiecărei Instituţii a Prefectului.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental susține școala profesională în sistem dual: zeci de locuri pentru absolvenții de gimnaziu

Declin pe piaţa auto europeană şi în luna mai. Înmatriculările au scăzut cu 56,8%

Renault începe aplicarea planului dur de restructurare. Ce spun sindicatele

 

Adaugati comentariu