Noi termene pentru proiectul drumului de mare viteză Ploieşti-Paşcani

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va relua procedurile de atribuire pentru proiectul drumului de mare viteză Ploieşti-Paşcani, după ce va revizui Caietul de Sarcini.
A2

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţiile pentru procedurile de elaborare a Studiului de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drumurile de mare viteză din zona Moldovei.

Astfel, CNAIR va continua procedura de licitare a proiectului de infrastructură Ploieşti-Paşcani, aflat pe Coridorul de Transport Pan-European nr. IX (Giurgiu – Bucureşti – Ploieşti – Buzău – Bacău – Roman – Iaşi – Sculeni). Coridorul IX realizează legătura Nord – Sud şi preia traficul din cea mai mare parte a regiunii Moldova, asigurând calea directă de ieşire spre Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Concret, cele patru proceduri de atribuire sunt următoarele:

  • Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Ploieşti – Buzău;
  • Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Buzău – Focşani;
  • Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Focşani – Bacău;
  • Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru drum de mare viteză Bacău – Paşcani.

În data de 19 decembrie 2016 au fost formulate contestaţii cu privire la conţinutul Caietului de Sarcini, iar CNSC a respins toate criticile contestatoarei referitoare la obţinerea acordului de mediu şi solicitarea de eliminare din caietul de sarcini a unor riscuri aflate în sarcina viitorului Prestator, dispunând doar revizuirea Caietului de Sarcini.

În continuare, CNAIR SA va pune în aplicare deciziile CNSC pentru toate cele patru proceduri de atribuire şi va răspunde în perioada imediat următoare la solicitările de clarificare transmise de operatorii economici interesaţi.

„Compania va desuspenda procedurile de atribuire şi va prelungi cu un termen rezonabil data limită de depunere a ofertelor”, a mai decis CNSC.

Reamintim că în data de 24 noiembrie 2016 au fost publicate anunţurile de participare în SEAP pentru cele patru proceduri, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind data de 5 ianuarie 2017.

 

Adaugati comentariu