Noi măsuri de relaxare din 15 iunie. Se redeschid mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă

După 15 iunie se redeschid mall-urile, dar fără restaurante şi fără locuri de joacă, a anunţat reşedintele Klaus Iohannis, după discuţiile purtate marţi cu premierul Ludovic Orban, secretarul de stat Raed Arafat şi cu miniştrii Sănătăţii, de Interne, Apărării şi Economiei privind noile măsuri de relaxare.mall-urile

Potrivit şefului statului, după 15 iunie, în timp ce se redeschid mall-urile, vor fi posibile şi organizarea unor evenimente private cu număr limitat de persoane – 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior şi 50 de persoane dacă evenimentele private vor avea loc în exterior, şi, totodată, va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor, grădiniţelor și creșelor private.

De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme de distanţare foarte stricte, care vor fi impuse de Ministerul Sănătăţii.

Având în vedere că începe sezonul estival, Klaus Iohannis a adăugat că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care de asemenea vor fi puse la dispoziţia celor care sunt interesaţi.

Preşedintele a mai spus că este important ca uşor-uşor să se renunţe la unele dintre măsurile de izolare la domiciliu şi autoizolare acolo unde este posibil.

„S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem şi noi în România să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relaţia cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, mai exact unde numărul de îmbolnăviri în ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la un milion de locuitori, în media ultimelor 14 zile. Deocamdată la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulţi concetăţeni de-ai noştri, ca să dau doar câteva exemple, nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda. În acest sens, având un criteriu obiectiv, vom urmări cu mare atenţie comunicările de la nivelul UE şi acolo unde lucrurile se schimbă în sensul bun vom reacţiona imediat şi noi”, a arătat şeful statului.

Preşedintele a declarat că, dată fiind evoluţia epidemiei de coronavirus, opinia este că se impune prelungirea stării de alertă, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare, o decizie urmând să fie luată de Guvern în urma unei analize.

Mesajul său pentru parlamentarii care urmează să avizeze prelungirea stării de alertă a fost: ”Fiţi responsabili!”.

 

CITEȘTE ȘI:

Înmatriculările de autoturisme noi, în scădere cu peste 30% în primele 5 luni

City Insurance și-a angajat experți pentru Riscuri Globale

Măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori. Procedurile de acordare

 

Adaugati comentariu