Advertisement

Home Piaţa auto Autoturisme Nissan prezintă un concept EV pentru salvare montană

Nissan prezintă un concept EV pentru salvare montană

Nissan a găsit un caz de utilizare special pentru sistemul său EV e-4ORCE. Tracțiunea integrală alimentează acum versiunea X-Trail Mountain Rescue, echipată special, și dedicată salvamontiștilor. 

Nissan a modificat extensiv X-Trail Mountain Rescue. Prima dovadă este faptul că roțile au fost înlocuite cu un sistem de șenile pentru zăpadă. Apoi, vehiculul de urgență are doar două locuri, pentru a permite montarea tărgilor pe care se vor transporta persoanele salvate către cel mai apropiat centru medical. Acestea sunt montate pe acoperiș, alături de lopețile pentru zăpadă, indispensabile pentru recuperarea persoanelor îngropate în avalanșe.

Pe plafonul lui X-Trail au fost montate, de asemenea, o sirenă, o bară luminoasă cu lumini intermitente și faruri puternice. Nu lipsesc nici luminile suplimentare pe capotă. În plus, bara de protecție față poartă un troliu și un cârlig de remorcare întărit; un alt cârlig este montat si pe bara de protectie spate. Tablierele laterale sunt pentru a facilita accesul, deoarece X-Trail este supraînălțat cu 23 de cm față de versiunea de serie a lui Nissan X-Trail.

Nissan e-4ORCE

Altfel, sistemul AWD Nissan e-4ORCE poate reacționa la schimbarea nivelurilor de aderență în 1/10.000 de secundă. Ceea ce înseamnă că este de aproximativ 1.000 de ori mai rapid decât un sistem tradițional de tracțiune integrală. De asemenea, reglează individual distribuția puterii la roți.

Nissan X-Trail Mountain Rescue va sprijini o campanie în cinci stațiuni de schi europene sub bannerul „Ride Responsibly”. Deocamdată o face prin intermediul mai multor exemplare de show-car. Însă imaginile arată vehiculele de urgență în acțiune. Astfel că este foarte probabil să asistăm cât de curând și la versiuni de producție.

Un demers care este susținut și de faptul că sistemul e-4ORCE a demonstrat deja că este pregătit pentru iarnă. Cuplul de aventurieri Chris și Julie Ramsey și- au finalizat expediția „Pole to Pole” cu un Nissan Ariya e-4ORCE în decembrie anul trecut.

Ei au condus peste 30.000 de kilometri cu vehiculul electric produs în serie, Nissan păstrând modificările „intenționat minime”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...

Autoturisme

Ce înseamnă cu adevărat un SUV? Află caracteristicile acestei clase

SUV este acronimul de la Sport Utility Vehicle și este o clasă...