Advertisement

Nikola One
Home Piaţa auto Flotă verde Nikola One – camionul hibrid al viitorului

Nikola One – camionul hibrid al viitorului

Nikola, o companie nou-apărută, cu site frumos și nume predestinat, a lansat pre-comenzile pentru capul tractor hibrid, pe care-l va produce în curând. Conform propriilor declarații, ar fi acumulat deja 2,3 miliarde de dolari!

S-o luăm cu începutul: cine sunt ei? Nikola este o companie nou-înființată, care-i împrumută prenumele fizicianului…Nikola Tesla! Înțelegeți unde ”bat”? Este o strategie de marketing, destinată a-i asocia imaginea cu cea a celorlalți americani, de la Tesla. Nikola – Tesla: 1-0.

Pe multe dintre postările de pe Twitter, reprezentanții companiei Nikola îl tăguiesc pe Elon Musk, CEO-ul Tesla, deși n-au nicio legătură cu el. Nikola – Tesla : 2-0.

Nikola se laudă cu viitoarea lansare a unui cap tractor hibrid, numit Nikola One, la prețul de 375.000 USD. El va dezvolta 2000 CP, fiind echipat cu un set de baterii de 320 kWh. Acestea sunt specificațiile complete. Promisiunea companiei este că viitorul model va avea costuri de operare la jumătatea celor ale camioanelor diesel. Mai mult, autonomia se va situa la aproape 2000 km! Motorul termic nu va funcționa pe benzină sau motorină, ci pe CNG (gaz natural). Iar dacă sunteți printre primii 5000 de viitori clienți care plătesc avansul de 1500 USD, veți beneficia, din partea companiei, de promoții unice, precum o mare cantitate de gaz natural, provenit din sit-urile de extracție ale trustului care deține brandul Nikola.

Avansul este complet returnabil, în cazul în care capul tractor nu va intra în producție. Și cum cele 7000 de precomenzi înregistrate, a câte 1500 USD, nu echivalează cu suma anunțată, de 2,3 miliarde de dolari, este clar că americanii se refereau la valoarea totală, finală, a tractoarelor.

Pe 2 decembrie vom avea ocazia să vedem la treabă, într-un show demonstrativ, prototipul Nikola 1.

Sursa foto: Nikola Motor Company

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...