Municipiul Galați este Best Electric City 2023

Municipiul Galați a primit premiul Best Electric City 2023. Trofeul i-a fost înmânat primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.Competiţia Best Electric Car a continuat parteneriatul cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi în 2023 a acordat, pentru a doua oară, premiul Best Electric City în Romania, pentru cel mai prietenos oraş cu maşinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare.

Acest premiu este destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării și în 2023 a fost adjudecat de municipiul Galați.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Oraşul nostru s-a schimbat foarte mult, graţie măsurilor pe care le-am luat în linia protejării mediului, iar o componentă importantă este cea care priveşte transportul electric. Pentru că încurajăm şi susţinem un transport ecologic. Avem în acest moment în oraş 46 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de staţii. Este un premiu care ne onorează şi ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendinţe, pentru un mediu curat şi sănătos”.

Administrația locală a ținut să precizeze că, pe lângă proiectele privind instalarea de stații pentru mașinile electrice, a derulat sau derulează multe alte acțiuni în ce privește un transport prietenos cu mediu. În ultimii ani au ajuns la Galați 105 mijloace de transport noi și moderne (17 troleibuze; 20 autobuze hibrid – primele astfel de mijloace din istoria orașului; 20 minibuze; 40 autobuze Euro 6; 8 tramvaie – primele tramvaie noi din ultimii 30 de ani). Alte 57 de mijloace de transport noi vor ajunge la Galați, cu finanțare prin PNRR (42 de autobuze electrice; 10 tramvaie; 5 microbuze).

În plus, au continuat proiectele de amenajarea a pistelor pentru bicicliști, în ultimii ani fiind amenajate piste de circa 20 de km. Mai mult, sistemul de iluminat public este în plină modernizare, iar un alt proiect important vizează realizarea unui parc fotovoltaic.

 

Adaugati comentariu