Mona Cucu, avizată de ASF în funcţia de director general al Fondului de Garantare a Asiguraţilor

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a avizat numirea Mona Cucu în funcţia de director general al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Anterior, aceasta a ocupat poziţia de director general adjunct în cadrul Fondului de Garantare a Asiguraţilor.
ASF

Fondul de Garantare a Asiguraţilor efectuează plăţi de indemnizaţii/despăgubiri rezultate din contractele de asigurare facultative şi obligatorii, în condiţiile legii, în cazul falimentului unui asigurător.

La finalul lunii septembrie, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților (FGA), ca urmare a insolvenței companiei de asigurări City Insurance.

Astfel, FGA poate efectua plăţi creditorilor de asigurări în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de retragere licenţei de funcţionare, iar cuantumului plafonului de garantare a fost majorat de la 450.000 de lei la 500.000 de lei.

De asemenea, Fondul garantare a asiguraților are și competența de a deschide dosare de daună, la solicitarea petenților, în cazul daunelor avizate la asigurători înainte de data retragerii autorizației de funcționare, dar pentru care nu s-au deschis dosarele de daună, precum și de a efectua constatări suplimentare pentru dosarele deja deschise de asigurători.

 

CITEȘTE ȘI:

Programul transportului public din București va fi prelungit pentru Maratonul Vaccinării

Arval: 4 scenarii post-pandemie pentru deplasările în scop profesional

 

 

Adaugati comentariu