Când e momentul potrivit pentru a schimba mașinile din flota auto?

Compania americană GE ne oferă un scurt, dar foarte cuprinzători ghid informativ privind momentul din ciclul de viață al unui vehicul când ar trebui ca acesta să iasă din parcul auto al unei firme.vanzare masina flota auto costuri intretinere - floteauto 0

Chiar dacă exemplul dat de specialiștii GE este valabil mai mult pentru piața nord-americană, principiile care stau la baza următorului infografic sunt universal valabile pentru domeniul flotelor auto.

Principial, trebuie avute în vedere costurile fixe cu un autovehicul (prețul inițial de cumpărare, minus valoare la revânzare pentru o anumită vechime și un anumit rulaj), respectiv costurile variabile (cele care țin de combustibil și, mai ales, de întreținere și mentenanță).

vanzare masina flota auto costuri intretinere - floteauto 1

În concluzie, pentru exemplu de față (o camionetă ”3/4 ton truck” poate fi echivalată la noi cu un vehicul comercial de categorie N1 sau N2, de până în 5 tone), în condițiile unui rulaj anual de peste 28.000 de mile (circa 45.000 km), momentul în care costurile de întreținere și utilizare devin nerentabile survine după aproximativ 4 ani și 200.000 km.

Pentru condițiile din România și specificul flotelor de la noi, ar fi interesant de știut la ce interval preferă o firmă să-și schimbe mașinile din parc. Prin urmare, vă întrebăm acest lucru:

CÂND CONSIDERAȚI CĂ ESTE MOMENTUL OPORTUN PENTRU SCHIMBAREA VEHICULELOR DIN FLOTA AUTO PE CARE O ADMINISTRAȚI?

Vă invităm să ne răspundeți utilizând formularul de mai jos sau luând parte la discuția din grupul Flote Auto de pe LinkedIn.

Adaugati comentariu