După preluarea celor 42 de benzinării Agip, Mol are o reţea de 200 de unităţi

Grupul ungar de petrol şi gaze MOL a finalizat achiziţia celor 42 de benzinării cumpărate de la ENI România, companie din grupul italian Eni, şi a ajuns la o reţea de aproximativ 200 de unităţi de distribuţie a carburanţilor.
MOL

Ca urmare a finalizării tranzacţiei, Eni România va fi redenumită, de luni, MOL Retail Comerţ SRL. Ulterior, această companie va fuziona cu MOL România, potrivit unui comunicat al MOL.

Tranzacţia a fost perfectată în luna mai a anului trecut şi a inclus şi achiziţia de către MOL a unor benzinării ale Eni din Cehia şi Slovacia. MOL a ajuns să deţină aproximativ 2.000 de staţii de distribuţie a carburanţilor în 11 ţări.

mol-preluare-benzinarii-agip-floteauto
Grupul Mol este activ pe segmentul distribuţiei de carburanţi din România din 1995

Această tranzacţie contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivului grupului MOL de a-şi spori cota de piaţă şi acoperirea în regiunea Europei Centrale şi de Est şi în special în România. Suntem hotărâţi să dezvoltăm pe termen lung operaţiunile din această ţară”, a declarat Lars Höglund, senior vice-preşedinte al diviziei de retail a grupului MOL.

Eni a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi în 1995 şi opera 42 de benzinării sub marca Agip. MOL este activ pe segmentul distribuţiei de carburanţi din România din 1995.

Preluarea benzinăriilor Eni a fost aprobată în septembrie 2014 şi de Comisia Europeană.

 

 

Adaugati comentariu