Mitsubishi L200 – Cărăușul la distracție

Vehiculele tip pick-up sunt din ce în ce mai vizibile pe străzi nu doar ca vehicule utilitare ci și ca vehicule de zi cu zi folosite pentru a duce copii la școală sau de mers la cumpărături.



Pick-up-ul celor de la Mitsubishi a ajuns deja la cea de-a cincea generație și peste 4 milioane de unități vândute. Dacă, inițial, a fost conceput strict ca un vehicul utilitar, în timp acesta a evoluat până la nivelul la care poate fi luat în considerare pentru a fi utilizat ca mașină de familie. De fapt, acesta a fost și elementul care a stat la baza creării noii generații. Nici generația precedentă nu a fost construită doar ca utilitară, dar accentul spre turism este deja mai predominant pe noul model. Conceptul de vehicul utilitar a fost înlocuit cu cel al unui vehicul sport pentru fanii activităților în natură. Genul de mașină care să vă ducă la picnic în vârf de munte, la ski până la baza pârtiei sau la surfing până pe malul apei.

Japan line

Una dintre caracteristicile aparte introduse de Mitsubishi pe gama L200 încă de la generația a patra este așa-numita J-line. Aceasta se concretizează printr-o linie spate a cabinei de pasageri curbată spre partea de jos și înainte. Acest artificiu estetic a permis constructorului să monteze puntea spate mai în față pentru a micșora ampatamentul și a mări, astfel, manevrabilitatea. Astfel, chiar dacă s-a creat o consolă spate mai lungă, permite șoferului să parcheze mai ușor și să abordeze fără probleme străzile urbane. La alte vehicule de același gen, el ar fi obligat să facă un viraj mai larg pentru a intra pe o stradă îngustă. Ampatamentul de numai 3 metri este puțin mai mare decât cel al unei berline de clasă medie (spre exemplu, VW Passat are 2,8m). Acest J-line creat de japonezi a permis designerilor să ajusteze tot aspectul exterior, astfel încât să se prezinte mai sportiv, distanțat de linia mai abruptă în general a pick-up-urilor. Cu toate acestea, nu a fost compromisă bena, care în versiunea cu patru uși are peste un metru și jumătate lungime. Ce se mai remarcă la noua generație, este linia farurilor, mai dinamică și mai atractivă. Dar, în ansamblul general, sunt ușor de găsit elementele comune cu vechea generație de L200.

Influențe Lancer

Una dintre marile diferențe dintre un pick-up și o berlină de familie este dată de confortul și finisajele habitaclului. Dacă la o berlină suntem obișnuiți să vedem climă automată, cutie de viteze automată, geamuri acționate electric, radio-cd cu bluetooth și cameră pentru mersul cu spatele, la un pick-up nu. Ei bine, L200 le are pe toate acestea. Mai mult, a fost rezolvată și problema finisajelor interioare astfel încât acum putem vorbi de materiale calitativ superioare, ce pot fi găsite în orice berlină de clasă medie. Cel de la volan are la dispoziție tot confortul pentru ca orice călătorie să fie plăcută. Din păcate însă, pentru locurile din spate situația nu este la fel de roză. Spătarul nu este suficient de înclinat, astfel încât la drumuri lungi poate provoca dureri de spate ocupanților.

Utilitară prin definiție

Cu toate că aspectul mai degrabă potrivit pentru o ieșire cu prietenii la camping sau la munte, L200 este o utilitară veritabilă. Bena poate acomoda câteva sute de kilograme fără probleme. Ba chiar este de preferat să fie condusă cu vreo 200 de kilograme în benă pentru că altfel mașina are tendința să țopăie. La generația anterioară acest fenomen ducea la ruperea unui arc de la suspensia lamelară pe spate. Locul unde L200 își arată cu adevărat valoarea este în teren accidentat. Mulțumită sistemului de tracțiune integrală unic pe piața pick-up-urilor 4×4,

Mitsubishi se descurcă fără probleme pe orice gen de suprafață. Pe teren accidentat se descurcă excelent. Are unghiul de atac de peste 30 de grade iar cel de degajare de 28 de grade, cu un unghi de rampă de 26 de grade în timp ce înclinația laterală suportată este de 45o. Iar, în ceea ce privește comportamentul pe șosea, am constatat că L200 este un companion plăcut la drumuri lungi. În plus, cutia de viteze automată schimbă bine treptele.

Verdict

Sistemul de tracțiune integrală se selecteză dintr-un comutator rotund amplasat lângă schimbătorul de viteze. Este mai ușor de utilizat de către oricine, dar fanii mașinilor de teren ar fi mai mulțumiți dacă în locul unui comutator rotund s-ar afla o manetă clasică ce ar acționa mecanic cutia de transfer. Per total însă, L200 este un vehicul plăcut în circulația de zi cu zi atât în oraș cât și în afară. Doar să nu vă grăbiți mai tare de 170 km/h.

 

Adaugati comentariu