Ministrul Transporturilor: ”Legătura între Bucureşti şi Târgovişte merită un drum modern”

Legătura între Bucureşti şi Târgovişte merită un drum modern, de tipul drumurilor expres care să ocolească localităţile, a afirmat, vineri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, făcând referire la proiectul DN 71 Bâldana - Târgovişte, reziliat cu o zi în urmă de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Târgovişte

Potrivit ministrului, soluţia pentru drumurile naţionale aglomerate nu mai poate fi lărgirea acestora prin mijlocul satelor, ci drumuri expres noi, la costuri mai mici și care ocolesc localitățile.

„Un exemplu este pe această rută Bucureşti – Târgovişte în Chitila şi Tărtăşeşti: patru benzi, parapeţi de beton pe mijloc, treceri de pietoni, riscuri, accidente, decese, stres pentru şoferi şi stres pentru localnici. (…) Este o prioritate pentru mine să facem acest proiect. Este o lungime estimată de 60 de km. Au estimat colegii din minister un pic peste 200 de milioane de euro acest proiect. Cred că legătura între Bucureşti şi Târgovişte merită un drum modern. Dacă facem un drum de anii ’50, de anii ’50 va rămâne zeci de ani de-acum încolo. (…) Surse de finanţare: fonduri europene. Dăm drumul imediat la procedurile de realizare a documentaţiei pentru acest drum pe un caiet de sarcini mult mai bun decât s-a făcut acum. Am avut o întâlnire cu proiectanţii din acest domeniu”, a precizat Cătălin Drulă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că a notificat antreprenorul care ar fi trebuit să modernizeze DN 71 Bâldana – Târgovişte, în vederea rezilierii contractului aferent acestei lucrări.

 

CITEȘTE ȘI:

Bosch câștigă comenzi în valoare de miliarde pentru computerele auto

Aproximativ 115 km de șosele rapide intră în circulație în 2021. Estimare

Citroën ë-Berlingo Van, utilitară electrică ușoară cu baterie de 50 kWh

 

 

Adaugati comentariu