Ministrul Energiei, despre prețul de 11 lei/l la benzină: ”Este nejustificat”; stațiile vor fi controlate

România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării, iar românii nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi, pentru că stocurile sunt suficiente, iar prețul de 11 lei/litru de benzină este nejustificat, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Ungaria

În cursul zilei de miercuri, o informaţie transmisă prin social media privind creșterea prețurilor la carburanți la peste 10-11 lei/litru a creat panică printre șoferi și într-un timp foarte scurt s-au format cozi lungi la benzinării.

”Panica s-a creat pe fondul unor prețuri de la granița româno-ungară. Am văzut acel preț de 11 lei/litru de benzină nejustificat, iar în acest sens românii trebuie să știe că în țara vecină, în Ungaria, s-a pus un plafon pe prețul benzinei și motorinei, iar produsul a dispărut de pe piața vecină. Benzinăriile din Ungaria nu mai sunt deschise non-stop și astfel această situație a început să influențeze prețul la frontiera noastră, dar în benzinării independente. Deci la graniță este o excepție și nu vorbim de lipsă de benzină și motorină. De aceea fac apel la români să nu stea la coadă la benzinării pentru că avem combustibilul necesar și nu la prețul dat ca exemplu”, a precizat Virgil Popescu.

În acelaşi context, premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, a anunţat şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Nu există motive reale pentru creşteri accelerate de preţuri in România. Ţara noastră are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant. Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”, a spus Cărbunaru.

Potrivit informaţiilor publicate de Agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România.

Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

 

CITEȘTE ȘI:

Coface, despre consecințele conflictului din Ucraina: Sectoarele auto și transporturi, printre cele mai vulnerabile

Odată cu încetarea stării de alertă, se redeschid trei puncte de trecere a frontierei

 

 

Adaugati comentariu