Consiliul Concurenței
Home Administrare flote Carburanţi În cazul în care compensarea nu reduce preţul carburanţilor, Guvernul ar putea adopta o altă masură

În cazul în care compensarea nu reduce preţul carburanţilor, Guvernul ar putea adopta o altă masură

În situația în care compensarea cu 50 de bani nu are impactul aşteptat, coaliţia de la guvernare va analiza în următoarea perioadă dacă este cazul să vină cu o altă măsură care să reducă efectiv preţul carburanţilor, a afirmat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

”Urmează ca, după cele trei luni sau în cursul celor trei luni, să vedem dacă este o măsură bună sau ar urma să venim cu o măsură, să zicem, care să ducă efectiv la scăderea preţurilor la pompă”, a declarat ministrul Economie, într-un interviu acordat Agerpres.

Acesta a menționat că reducerea taxelor încasate de stat nu va duce la ieftinirea carburanţilor, amintind că PSD a propus plafonarea tarifelor de la pompă.

”Din analiza pe care am făcut-o, realizată şi la nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană, reducerea taxelor nu a dus la o scădere efectivă a preţului la pompă. Mai mult decât atât, accizele care sunt aplicate în acest moment în România sunt la nivel minimal şi atunci scăderea accizei ar fi dus România într-o situaţie de infringement. De aceea decizia partidelor din coaliţie a fost să nu ne ducem către reducerea taxelor”, a explicat Florin Spătaru.

Acesta a mai menționat că PSD a susţinut varianta plafonării în ceea ce privește preţul carburanţilor, iar decizia luată în coaliţie, de compensare, este una temporară. ”Se va vedea dacă a fost o decizie bună sau nu”, a mai arătat ministrul Economiei.

De la 1 iulie, timp de 3 luni, preţul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani/litru, jumătate din această reducere urmând să fie decontată de stat. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, o astfel de măsură a fost aplicată și de alte state europene, precum Spania și Franța.

 

CITEȘTE ȘI:

XTB: Scumpirea carburanților îngrijorează atât guvernele lumii, cât și investitorii

Licitațiile pentru mijloacele de semnalizare rutieră nu sunt blocate artificial prin contestaţii. Analiza Consiliului Concurenţei

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Lukoil
Carburanţi

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început o amplă acţiune de control,...

mol
Carburanţi

Grupul MOL își propune să atingă neutralitatea emisiilor de carbon printr-o tranziție inteligentă

Grupul MOL și-a actualizat strategia pe termen lung, Shape Tomorrow, și își...

OMV-Petrom
Carburanţi

ANPC a decis închiderea temporară a 11 staţii de carburant din reţeaua OMV-Petrom

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a decis închiderea temporară a 11 staţii...

Combustibilii sintetici
Carburanţi

Combustibilii sintetici pot fi doar o soluție de nișă pentru autoturisme. Analiză Deutsche Bank

Deși pot fi considerați o soluție ecologică pentru călătoriile pe distanțe lungi...