Advertisement
renault
Home Piaţa auto Industrie auto Ministru francez al Transporturilor: Renault nu a folosit dispozitive de trucare a emisiilor

Ministru francez al Transporturilor: Renault nu a folosit dispozitive de trucare a emisiilor

Ministrul francez al Ecologiei şi Transporturilor, Segolene Royal, a dat asigurări că în timpul verificărilor întreprinse la Renault nu s-au descoperit dispozitive de trucare a emisiilor, iar „acţionarii şi angajaţii trebuie să fie liniştiţi”.

Aceasta a anunţat însă că rezultatele preliminare ale testelor au arătat că emisiilor vehiculelor produse de Renault şi de alţi producători auto străini depăşesc limitele

Aceste evoluţii vin pe fondul scandalului emisiilor de la Volkswagen, care face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce constructorul auto german a recunoscut că în perioada 2005 — 2015 a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 500.000 în SUA) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

În urma scandalului, autorităţile din diverse state au început să verifice producătorii auto şi să înăsprească reglementările privind nivelul emisiilor, ceea ce, consideră unii analişti, ar putea afecta întreaga industrie a vehiculelor diesel – o piaţă cheie a Renault.

renault-floteautoLa Bursa de la Paris, acţiunile Renault înregistrau joi un declin de 22% şi au închis în scădere cu 10,3%, la 77,75 euro, compania a pierdut cinci miliarde de euro din capitalizarea de piaţă. A fost cea mai slabă zi pentru acţiunile Renault de când compania a fost pentru prima dată listată, în 1994, arată datele Reuters.

O comisie independentă având mandatul Guvernului de la Paris testează nivelul emisiilor a 100 de vehicule produse de companii franceze, 25 de modele fiind de la Renault. La sfârşitul lunii decembrie, patru vehicule Renault din cele 11 testate în total nu aveau dispozitive de tipul celor găsite la motoarele trucate de la Volkswagen, a anunţat compania franceză.

Un membru al comisiei, Denis Baupin, a afirmat că, săptămâna viitoare, Renault va prezenta modul în care va remedia vehiculele unde s-au găsit depăşiri ale limitei de emisii.

„Testele efectuate asupra vehiculelor Renault au arătat clar anomalii şi nu din întâmplare investigatorii au decis să percheziţioneze compania”, a afirmat Baupin pentru Reuters.

Grupul german Daimler a anunţat joi că motoarele diesel pe care le furnizează Renault pentru brandul său Mercedes-Benz nu conţin dispozitive care să falsifice emisiile poluante. O organizaţie de mediu germană informa, în noiembrie 2015, că modelul Espace depăşeşte de 25 de ori limitele legale, dar Renault a contestat rezultatele studiului.

Joi, Renault a confirmat că au fost efectuate percheziţii la uzinele sale, dar a subliniat că în cursul acestor investigaţii nu a fost identificat niciun dispozitiv care să falsifice emisiile poluante ale motoarelor sale diesel.

Acest anunţ vine după ce anterior un lider sindical a dezvăluit că săptămâna trecută au fost efectuate o serie de percheziţii la sediul Renault, declaraţie care a dus la scăderea cu peste 20% a cotaţiei titlurilor Renault. Degringolada titlurilor Renault l-a afectat şi pe rivalul PSA Peugeot Citroen, ale cărui acţiuni au înregistrat o scădere de peste 7%.

Separat, PSA Peugeot Citroen a anunţat că nu a făcut obiectul unor percheziţii după scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen, adăugând că testele efectuate de autorităţile franceze asupra modelelor sale nu au arătat nicio anomalie.

De asemenea, acţiunile Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au înregistrat joi o scădere de peste 10% la Bursa de la Milano, după ce portalul Automotive News a acuzat grupul italo-american că a falsificat cifrele de vânzări din SUA.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen
Industrie auto

Volkswagen ia în discuție reducerea forței de muncă pentru a-și recăpăta competitivitatea

Sub presiunea mai multor factori economici, în special concurența mărcilor chineze pe...

hella
Industrie auto

Compania Hella își extinde biroul din ElectroPutere Parc Craiova

Furnizorul german de componente auto, Hella, parte din grupul global Forvia, își...

continental
Industrie auto

Daniel Groza a preluat conducerea Continental Automotive din Iași

Compania Continental anunță numirea lui Daniel Groza (44 de ani) în funcția...

Flotă verdeIndustrie auto

Noul Renault Master: autoutilitara multi-energie de ultimă generație cu design „Aerovan”

Design impresionant, personalitate puternică, aspect atrăgător și o senzație modernă pentru fiecare...