Chrysler, atacat de dealerii săi

Doi dealeri din SUA au declarat că Chrysler le-ar fi dat bonusuri speciale dacă raportau vânzări mai mari decât realitatea. În urma acuzațiilor, acțiunile FCA (Fiat-Chrysler) au scăzut.


 

Ieri, 14 Ianuarie, a pornit un nou scandal ce zgâlțâie industria auto! Doi dealeri din rețeaua Ed Napleton Automotive Group din Illinois au depus o plângere civilă la tribunalul din Chicago, prin care acuză grupul Fiat Chrysler Automotive că s-ar fi înțeles cu unii dealeri pentru a umfla cifrele de vânzări ale grupului și a obține, astfel, o mai bună imagine de piață și, totodată, o creștere a valorii acțiunilor. În urma acțiunii intentate de Napleton, acțiunile grupului FCA au scăzut cu 10 procente.

Fiat Chrysler a declarat că știa de intenția celor de la Napleton de a depune plângerea și a solicitat dovezi reclamantului. Acesta nu a furnizat nicio dovadă ba, mai mult, a depus plângerea la tribunalul din Chicago.

Chicago_sunrise

Conform unui comunicat de presă emis de către FCA, Ed Napleton Automotive Group era pe punctul de a pierde contractul de distribuție cu Chrysler din cauza performanțelor slabe înregistrate în ultimii patru ani (din 2012). Imediat după ce FCA a comunicat celor de la Napleton că nu li se va prelungi contractul, aceștia i-au amenințat că vor acționa în justiție grupul italo-american pentru declarații false referitoare la cifrele de vânzări.

Adaugati comentariu