Ministerul Economiei relansează Măsura 1 ”Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”

În perioada 12 - 22 octombrie 2021, aplicaţia de înscriere pentru a doua sesiune pentru Măsura 1 "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile" va fi disponibilă pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro, a anunțat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.schema de ajutor de stat

Măsura 1 face parte din schema de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completările şi modificările ulterioare, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020.

Relansarea măsurii de sprijin care oferă ajutor financiar nerambursabil sub formă forfetară în valoare de maxim 2.000 de euro/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente măsurii, vine cu o serie de noutăţi în plus faţă de facilităţile oferite în prima sesiune, respectiv: devin eligibili şi beneficiarii din categoria Întreprinderilor Individuale şi a Întreprinderilor Familiale, cu activitate economică în unul din domeniile prevăzute în Anexa nr. 1 la OUG 130/2020.

De asemenea, devin eligibili şi beneficiarii din categoria profesioniştilor, definiţi şi reglementaţi de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, care desfăşoară profesii liberale reglementate prin acte cu putere de lege.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce impozite trebuie să plătești dacă primești tichete de masă sau câștigi la Loteria vaccinaților?

Licitație lansată pentru modernizarea DN 71, între Târgovişte și Sinaia

 

Adaugati comentariu