Ministerul Apărării îşi reînnoieşte flota prin Rabla

Ministerul Apărării Naţionale va organiza în luna decembrie 2018 o licitaţie pentru contractarea a 14 autoturisme de teren, cu o valoare totală estimată de 1,074 mil. de lei.
maşini

Potrivit autorităţii contractante, achiziţia se va derula prin intermediul „Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional pentru anul 2017–2019″.

Criteriile de atribuire ale contractului sunt preţul – pondere 70% şi componentele tehnice – 30%.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 4 decembrie 2018.

Ministerul Apărării Naţionale a achiziţionat în ultimii şase ani 930 de vehicule noi, non-militare. Dintre acestea, 343 de unităţi sunt maşini de oraş, iar 587 de unităţi sunt maşini de teren, autobuze, microbuze şi autoutilitare.

Valoarea totală se ridică la 114,6 mil. lei (aproape 25 mil. euro), modelele provenind de la o serie de constructori auto precum Citroen, Dacia (Logan, Duster, Lodgy), Fiat, Mercedes, Renault, Toyota şi Volkswagen.

Un lucru de remarcat la achiziţiile Ministerului Apărării este faptul că iniţiativa de înnoire a parcului auto este corelată cu „Programul de reînnoire a parcului auto naţional pentru persoane juridice – RABLA”, în mod special a celor aflate într-o stare precară, cu resursa tehnică depăşită de mai multe ori şi care prezintă riscuri în utilizare.

 

 

Adaugati comentariu