Advertisement

Home Piaţa auto Mercedes şi Audi reduc diferenţa faţă de liderul BMW pe piaţa auto premium

Mercedes şi Audi reduc diferenţa faţă de liderul BMW pe piaţa auto premium

BMW se îndreaptă spre încheierea celui de-al zecelea an consecutiv ca lider al pieţei auto premium, însă competitorii Audi şi Mercedes continuă să reducă decalajul faţă de BMW, datorită creşterii vânzărilor din primele 11 luni ale anului.

Diferenţa dintre livrările din primele 11 luni ale BMW şi Audi a scăzut cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 43.000 de unităţi, de la 54.000 de unităţi. BMW a vândut 1,63 milioane de automobile, iar Audi 1,59 milioane de maşini în intervalul ianuarie-noiembrie, relatează Automotive News.

De asemenea, Mercedes a redus cu 17% decalajul faţă de BMW, la 147.000 de automobile faţă de 177.000 anul trecut, în condiţiile în care vânzările din primele 11 luni ale anului s-au ridicat la 1,49 milioane de unităţi.

bmwVânzările BMW sub marcă proprie au avansat cu 6% în luna noiembrie faţă de aceeaşi lună din 2013, la 158.953 de unităţi, datorită cererii mari de pe pieţele din Europa şi China, marcând cea mai bună lună noiembrie din istorie.

Prin comparaţie, livrările Audi s-au ridicat la 146.250 de unităţi în noiembrie, în creştere cu 11%, în timp ce vânzările sub marca Mercedes au urcat cu 13%, la 150.742 unităţi. Este pentru a doua oară în acest an când Mercedes, al treilea mare producător de maşini de lux, depăşeşte Audi, ocupanta locul al doilea la nivel mondial, în ceea ce priveşte vânzările lunare.

BMW este lider mondial pe piaţa auto premium din 2005, când a depăşit Mercedes, în timp ce Audi ocupă locul al doilea din 2011. Atât Audi, cât şi Mercedes au anunţat că vor să devină lideri mondiali până în 2020.

Anul trecut, BMW a vândut 1,66 de milioane de automobile sub brand propriu. Audi a ocupat locul al doilea pe piaţa auto de lux, cu 1,58 de milioane de unităţi comercializate, urmat de Mercedes, cu 1,46 de milioane de automobile vândute.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Volkswagen California
Piaţa auto

Volkswagen California. O nouă generație pentru legendă

California este furgoneta-camper iconică. După ce a construit peste 280.000 de unități...

Înmatriculările de autoturisme noi
Piaţa auto

Înmatriculările de autoturisme noi în UE au urcat cu 4,6%. România, pe locul 14

În primele 5 luni din 2024,  înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea...

Piaţa auto

Colaborare IVECO – Foton în domeniul vehiculelor comerciale

IVECO și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale...

vehicule rutiere
Piaţa auto

INS: Parcul național de vehicule rutiere numără 10,3 mil. unități la finalul anului 2023

Numărul total de vehicule rutiere înmatriculate în circulaţie, în evidenţele Direcţiei Generale...