Advertisement

mişu negriţoiu
Home Administrare flote Asigurări Audieri în Cameră. Mişu Negriţoiu promite o analiză a tarifelor RCA

Audieri în Cameră. Mişu Negriţoiu promite o analiză a tarifelor RCA

Preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu a declarat, miercuri, la comisia pentru buget din Camera Deputaţilor, că va reanaliza până în februarie situaţia poliţelor RCA pentru tineri, pentru a vedea de ce sunt atât de mari.

Mişu Negriţoiu a fost audiat la comisia de buget a Camerei Deputaţilor, unde a răspuns mai multor întrebări ale deputaţilor.

Trebuie să ne aplecăm mai mult asupra consumatorului şi, în special, m-am angajat să facem un plan de analiză a situaţiei RCA pentru tinerii asiguraţi. Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societăţile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt aşa de mari, să înţelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea şi m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat, să informez comisia şi, în acelaşi timp să vedem şi rezultatele din piaţă”, a spus Mişu Negriţoiu.

El a adăugat că în anul 2015 va fi o monitorizare permanentă a acestei probleme, arătând că va trebui să se definească noţiunea de tineret. ”Toţi au standarde diferite şi vrem să uniformizăm şi vrem să punem o presiune şi să eliminăm excesele şi tratamentele diferenţiale”, a mai arătat Negriţoiu.

misu_negritoiuPreşedintele ASF a adăugat că doreşte să trateze problema tinerilor ca fiind una specială.

”Vrem să tratăm problema tinerilor ca fiind una specială şi noi ne propunem o analiză la nivelul societăţilor de asigurări, va fi în trimestrul I anul viitor, când încep să ne notifice cu preţul şi o să ne uităm eventual la o standardizare sau la o modulare la nivelul societăţilor de asigurări a acestor preţuri”, a afirmat Negriţoiu, adăugând: ”Dacă este nevoie să mai modificăm ceva, noi modificăm”.

Comisia de buget din Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, propunerea formulată de deputatul PNL, Andreea Paul, pentru audierea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), săptămâna viitoare, în legătură cu situaţia poliţelor de asigurare auto RCA şi a scumpirii acestora.

Solicitarea PNL a venit după ce Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a organizat, marţea trecută, un miting de protest, la adresa comportamentului protecţionist pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) îl practică faţă de companiile de asigurări. Mitingul a avut loc în faţa Palatului Parlamentului şi a sediului ASF.

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

auto
Asigurări

Piaţa poliţelor auto a crescut, anul trecut, la 13 miliarde de lei

Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurările auto, RCA şi Casco, s-a situat...

tarifele RCA
Asigurări

Tarifele RCA rămân plafonate până la 30 septembrie 2024

Guvernul a decis prelungirea cu trei luni, până la 30 septembrie 2024,...

casco
Asigurări

Aproximativ 2.000 de notificări de daune în baza polițelor CASCO ca urmare a furtunii de săptămâna trecută

Ca urmare a furtunii de săptămâna trecută, companiile de asigurare membre ale...

auto
Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024

Plafonarea tarifelor RCA ar putea fi prelungită până la 30 septembrie 2024,...