Mercedes recheamă 1 milion de mașini mai vechi din cauza unor probleme la sistemul de frânare

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz recheamă, la nivel mondial, aproape 1 milion de vehicule mai vechi, din cauza potențialelor probleme cu sistemul lor de frânare.
Mercedes

Compania a anunțat că va contacta proprietarii vehiculelor, deoarece frânele acestora ar putea fi afectate de ceea ce a numit „coroziune avansată”.

Rechemarea afectează un total de 993.407 vehicule, inclusiv 70.000 de unități în Germania.

Producătorul auto german a menționat că vehiculele rechemate au fost construite în perioada 2004 – 2015, fiind SUV-uri ML și GL și monovolume de lux R-Class.

„Am descoperit că la unele dintre aceste vehicule, funcția servo-frânelor ar putea fi afectată de coroziune avansată în zona articulațiilor carcasei. Este posibil ca o manevră de frânare deosebit de puternică sau dură să provoace daune mecanice servo-frânelor. Într-un astfel de caz foarte rar, nu ar fi posibilă decelerarea vehiculului prin frâna de serviciu. Astfel, riscul de accident ar fi crescut”, a explicat Mercedes-Benz.

Compania a adăugat rechemarea începe imediat și că procesul ar implica inspectarea vehiculelor potențial defecte și înlocuirea pieselor, dacă este necesar.

În februarie anul trecut, compania a mai rechemat peste 1 milion de mașini din cauza unui defect în caracteristica „eCall”, care alertează serviciile de urgență despre un accident și transmite locația vehiculului.

Defectul a însemnat că era posibil să fie trimisă o locație greșită.

În condițiile în care problema era legată de software, remedierea a fost făcută, în mare parte, wireless, folosind conexiunea de date mobile a mașinilor.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Grupul BCR și Arval România au agreat un acord pentru preluarea unei părți din activitatea de leasing operațional a BCR Fleet Management

SUA ar putea permite livrarea de petrol din Venezuela în Europa, pentru a compensa țițeiul rusesc

 

Adaugati comentariu