Mercedes-Benz Vans la expoziția IAA 2018

Mercedes-Benz Vans a prezentat la IAA 2018 Vision URBANETIC, un concept revoluționar de mobilitate urbană, electric și autonom, care elimină delimitările dintre transportul de persoane și cel de mărfuri.
Mercedes-Benz-Vans-Vision-URBANETIC-bus

În centrul acestui concept se află ideea de sharing. Vision URBANETIC se bazează pe un șasiu skateboard care poate fi adaptat în câteva minute pentru a transporta un modul destinat persoanelor sau unul pentru mărfuri, în funcție de cerințele din acel moment. Șasiul include toate funcțiile de conducere, astfel că se poate deplasa autonom, fără un modul atașat, către următoarea destinație. Asociat cu transportul complet automatizat și fără șofer, Vision URBANETIC reduce traficul, emisiile și contribuie la îmbunătățirea calității vieții urbane.

Mercedes-Benz-Vans-Vision-URBANETIC-cargoVision URBANETIC are o lungime totală de 5,14 m și poate transporta până la 12 persoane sau 10 europaleți, în funcție de modulul ales. Vehiculul poate fi folosit și ca punct de livrare flexibil pentru bunurile comandat online, în locul și la ora solicitate de clienți.

Vision URBANETIC oferă o nouă dimensiune în comunicarea cu pasagerii și mediul înconjurător. Sute de unități de iluminare afișează, pe flancuri, conturul persoanelor care se apropie, semnalizându-le faptul că au fost observați. De asemenea, vehiculul își anunță intențiile: opresc, aștept, plec. Plafonul transparent arată cele mai importante informații pentru pasageri, cum ar fi opririle sau alte informații utile. Conectat cu informațiile locale, sistemul poate estima că într-o anumită zonă va urma o cerere crescută de transport, de exemplu la finalul unui concert.

Rezultatul este o flotă autonomă, cu trasee planificate flexibil și eficient, conform necesităților de transport. Cu excepția ciclului de încărcare pentru bateria electrică și a perioadelor de mentenanță, fiecare autovehicul poate fi folosit 24 de ore din 24, 365 de zile pe an.

Alte exponate

Pe lângă Vision URBANETIC, standul Mercedes-Benz Vans de la Hanovra este dominat de noul Sprinter, prezent în versiuni Panel Van, Tourer, Șasiu Cabină, cu tracțiune, față, spate sau integrală. Un alt membru al acestei familii este Concept Sprinter F-CELL, model electric alimentat de o celulă de combustie. Noul Sprinter continuă să fie un etalon în segmentul de 3,5, pornind de la designul atractiv, noile sisteme de siguranță și asistență a șoferului, conectivitatea sau noul cockpit.

Noul Sprinter este flancat la de modelele Vito și V-Class, Citan și X-Class. Vito vine cu un nou sistem de infotainment cu ecran tactil și navigație integrată, dar și linia opțională de echipare Vito Line Sport.

Mercedes-Benz Vans a dat și startul electrificării gamei de modele, cu o abordare holistică ce cuprinde vehiculul, servicii de consultanță, infrastructura de încărcare și servicii digitale. Livrările modelului electric eVito vor începe la finalul acestui an, iar eSprinter va urma în 2019.

Adaugati comentariu