Mercedes-Benz prezinta noul autocar etajat Setra S 531 DT
Mercedes-Benz prezinta in premiera mondiala noul autocar etajat Setra S 531 DT din gama TopClass 500, care dispune de sistemele Active Brake Assist 4 si Sideguard Assist.

Sistemul de franare de urgenta Active Brake Assist 4 (ABA 4) este introdus pentru prima oara in aceasta clasa la bordul S 531 DT. Aditional fata de functiile disponibile anterior – franare totala ca reactie la obiectele stationare sau obstacole in miscare aflate in fata vehiculului – acum incorporeaza si detectarea pietonilor aflati in miscare, declansand un raspuns automat de franare.

O alta premiera mondiala in segmentul de autobuze si autocare este utilizarea sistemului Sideguard Assist la bordul noului autocar etajat. Aceasta este prevazut cu senzori radar pentru a monitoriza latura din dreapta pe intreaga lungime a autocarului. Astfel, sistemele autocarului avertizeaza soferul de prezenta pietonilor, biciclistilor si obstacolelor stationare in momentul virarii la dreapta. In afara zonelor urbane, sistemul ofera asistenta la schimbarea benzilor de circulatie.

Weltpremiere: Der neue Setra Doppelstockbus S 531 DT der TopClass 500

Interiorul este luminos, iar designul lasa impresia unui autocar foarte incapator. Scarile care leaga cele doua punti ale autocarului reprezinta un punct de atractie. Cu un finisaj lucios, acestea sunt prevazute cu panouri realizate din plastic acrilic semi-transparent. Treptele bicolore cu iluminare individuala si balustradele dispuse pe toata lungimea scarilor confera… CITEȘTE CONTINUAREA PE MERCEDESBLOG.ro

Adaugati comentariu