Advertisement

Home Piaţa auto Flotă verde Mercedes-Benz eVito Furgon, disponibil cu o capacitate mai mare a bateriei

Mercedes-Benz eVito Furgon, disponibil cu o capacitate mai mare a bateriei

După Mercedes-Benz eVito Tourer, eVito Furgon a primit, de asemenea, o actualizare completă a grupului motopropulsor electric și o nouă baterie cu o capacitate utilizabilă de 60 kWh de la începutul lunii decembrie.

Cu o autonomie semnificativ mai mare, de 242-314 kilometri (WLTP), eVito Furgon înlocuiește modelul lansat cu succes pe piață în 2018 și satisface nevoile unei game mai mari de utilizatori din segmentul transportului comercial de mărfuri.

„Sunt încântat că, prin intermediul noului MercedesBenz eVito Furgon, deschidem mobilitatea electrică comercială pentru și mai multe cazuri de utilizare și, datorită autonomiei mai mari, oferim, de asemenea, o soluție pentru zonele suburbane și rurale.

Analizând specificațiile sale privind echipamentele, ratele de leasing atractive și subvențiile publice disponibile, eVito este la egalitate cu un Vito cu propulsie convențională în ceea ce privește TCO în multe cazuri de utilizare. Acesta este un aspect important, în special pentru firmele care se concentrează pe comerț și artizanat sau pentru managerii de flote și, încă o dată, evidențiază faptul că mobilitatea electrică este acum potrivită pentru utilizarea de zi cu zi”, a declarat Klaus Rehkugler, Vicepreședinte Vânzări și Marketing Mercedes-Benz Vans în perioada de început a vânzărilor noului eVito.

Încarcare mai rapidă – autonomie mai mare

Noul MercedesBenz eVito se diferențiază de predecesorul său în multe privințe, păstrând în același timp caracteristicile specifice autovehiculelor electrice.

Sub partea din față, există încă propulsorul electric care acționează roțile din față cu o putere maximă de 85 kW. Noul eVito Furgon are un încărcător on-board (CA) răcit cu apă, cu o capacitate de încărcare de max. 11 kW. Asta înseamnă că este pregătită pentru încărcare cu curent alternativ (CA), de exemplu în locații comerciale, în depozite sau la stațiile publice de încărcare.

Noul model este încărcat prin priza de încărcare CCS amplasată în partea din stânga a barei față. Acest lucru face posibilă și încărcarea rapidă prin intermediul curentului continuu (CC). Datorită unei puteri standard de încărcare de maximum 50 kW sau opțional de maximum 80 kW, eVito poate fi încărcat de la 10 la 80% la o stație de încărcare rapidă CC în aproximativ 50 (sau, opțional, 35) de minute. Bateria cu o capacitate utilizabilă de 60 kWh permite o autonomie de 242-314 kilometri (WLTP).

Noul eVito Furgon oferă acum și diferite niveluri de recuperare pentru a-și încărca bateria în timpul deplasării, prin intermediul unei strategii inteligente de operare. Șoferul poate schimba modul de recuperare prin intermediul padelelor de schimbare poziționate accesibil, în spatele volanului. Un stil de condus deosebit de eficient și confortabil este oferit de treapta de recuperare DAUTO.

Conform mesajului „conducând cu gândul la viitor economisind energie”, informațiile de la asistenții de siguranță sunt interconectate, iar puterea recuperării este adaptată situației și în timp real. În plus, trei programe de acționare ajută clientul să aleagă între confort maxim și autonomie maximă, doar prin apăsarea unui buton în timpul condusului.

La fel de practic precum versiunile cu propulsie convențională

Prin plasarea bateriei în sub podeaua autovehiculului, interiorul este complet disponibil și oferă un volum de încărcare de până la 6,6 m³ – o condiție prealabilă importantă pentru numeroase industrii, în special în transportul de marfă. Autoutilitara fără emisii locale poate fi comandată în două lungimi diferite: cu o lungime totală de 5.140 de milimetri sau ca versiune extra-lungă, care ajunge la 5.370 de milimetri. Astfel, modelul este la fel de practic ca și în cazul propulsiei convenționale, cu TCO comparabil și oferă opțiuni de transport multiple.

Noul eVito Furgon, similar cu eVito Tourer, include deja multe caracteristici atractive ca autovehicul în dotarea standard, cum ar fi jante de 17 inci, scaune încălzite pentru șofer, volan multifuncțional cu computer de bord sau încărcare CC cu până la 50 kW. Numeroase sisteme de siguranță și asistență, cum ar fi Active Brake Assist, ATTENTION ASSIST și Headlight Assist sunt, de asemenea, incluse în dotarea standard.

Date tehnice Mercedes-Benz eVito Furgon

Emisiile de CO2 0 g/km
Consum electric (combinat)(WLTP)[1][2] 27,2-21,3 kWh/100 km
Autonomie electrică (combinat) (WLTP)1,2 242-314 km
Timp minim de încărcare la o stație mobilă sau la o stație publică de încărcare (încărcare CA, max. 11 kW) < 6,5 ore (0-100 %)
Timp minim de încărcare la o stație de încărcare rapidă

Încărcare CC, max. 50 kW, standard3

Încărcare CC, max. 80 kW, opțional3

 

aproximativ 50 min (10-80 %)4

aproximativ 35 min (10-80 %)4

Sistem de tracțiune Tracțiune față
Putere (vârf) 85 kW (116 CP)
Putere (constantă) 70 kW (95 CP)
Cuplu maxim Până la 360 Nm
Baterie de înaltă tensiune Litiu-ion
Capacitatea bateriei (utilizabilă) 60 kWh
Capacitatea bateriei (instalată) 66 kWh
Dimensiuni 5140 mm, 5370 mm
Capacitatea de încărcare Lung: 6,0 m³, Extra-lung: 6,6 m³
Sarcină utilă maximă Lung: 888 kg, Extra-lung: 853 kg
Limitarea vitezei 80 km/h (standard), 100 și 120 km/h (opțional)
MMTA 3.200 de kilograme

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...