Mercedes-Benz EQV testat intens la -30°C

Programat pentru lansare în a doua jumătate a anului 2020, Mercedes-Benz EQV își continuă testele de anduranță la cercul polar de nord.Mercedes-Benz EQV

Pentru un vehicul electric, testele de anduranță la temperaturi scăzute sunt cruciale. Unul dintre cei mai mari inamici ai bateriei este frigul, de aceea este extrem de importantă această etapă, mai ales că în Arjeplog, Suedia, unde se desfășoară testele viitorului Mercedes-Benz EQV, temperaturile în această perioadă sunt de minus 30°C. Mai mult, zăpada și gheața pun la încercare trenul de rulare al van-ului.

Vehiculele au fost supuse la numeroase probe complexe în baza noastră de testare din apropierea cercului arctic. Mai bine de 30 de ingineri, experți în electronică și mecanică de la Mercedes-Benz Vans au fost implicați: spre exemplu, aceștia au condus pe lacuri înghețate și au măsurat efectele pe care le au temperaturile extrem de scăzute asupra manevrabilității și a confortului utilizând aparatură specială. De asemenea, s-a studiat și rezistența componentelor la frig, precum și stabilitatea software-ului și interfețelor”, spune Daimler într-un comunicat.

 

eConic, camionul electric de la Mercedes-Benz

 

Testarea a durat câteva săptămâni și continuă și acum, iar actualmente este verificat comportamentul la încărcarea cu energie electrică. Mercedes-Benz EQV are un sistem rapid de încărcare, cu priză CCS, care permite alimentarea cu electricitate de la 10% la 80% în 45 de minute. Dacă este încărcat la surse de curent alternativ de 11 kW, încărcarea totală durează sub 10 ore.

 

Mercedes-Benz EQV

 

Consumul mediu în regim mixt NEDC al viitorului van este de 26,3 kWh/100 km, echivalentul unei autonomii de 418 km. Totuși, când vor fi disponibile valorile WLTP, aceste autonomii ”ținitie” vor scădea considerabil.

 

Mercedes-Benz EQV

Motorul electric dezvoltă 204 CP și 362 Nm, antrenează puntea față și este alimentat de la o baterie Li-ion de 90 kWh utilizabili (100 kWh brut). Mercedes-Benz EQV va fi disponibil în versiuni cu ampatament scurt (3.200 mm) și lung (3.430 mm) și va putea atinge o viteză maximă de 140 km/h.

 

 

Adaugati comentariu