Mazda și Isuzu – braț la braț pentru viitorul pick-up

Mazda și Isuzu, două companii care, odată, ”împărtășeau” doar o rivalitate crâncenă, își dau acum mâna. Rivalitatea se va transforma în alianță, iar resursele vor fi canalizate în dezvoltarea unui nou pick-up comun.
Isuzu D-Max Mazda BT-50

Faptul că Mazda a aparținut gigantului Ford, iar Isuzu – concurentului GM, a sădit sămânța unei concurențe acerbe între cele două companii. Însă, în industria auto azi ești rival, mâine aliat. Iar japonezii trec prin acest proces, unindu-și forțele și expertiza, pentru a crea un pick-up de top.

Isuzu D-Max Mazda BT-50

Este vorba despre viitoarea generație comună de Isuzu D-Max sau Mazda BT-50. Detaliile concrete n-au fost încă stabilite, însă reprezentanții celor două companii au semnat deja o înțelegere în acest sens. De fapt, cea mai mare parte din muncă va aparține specialiștilor de la Isuzu, care vor dezvolta toată partea tehnică a modelului. Nu de alta, dar ei produc acest gen de mașini de decenii bune, în timp ce Mazda s-a bazat pe modelul Ford Ranger până în 2010, când colaborarea cu americanii a luat sfârșit.

Unde se va vedea contribuția Mazda? Nu se știe încă, însă este probabil ca partea estetică, la care Mazda excelează, și rețeaua de distribuție și service mai vastă de care dispune să-și pună amprenta pe noul model.

Sursa: TheMotorReport

Adaugati comentariu