Advertisement

Mazda MX5 1 milion
Home Piaţa auto Autoturisme Mazda MX-5 produsă într-un milion de exemplare

Mazda MX-5 produsă într-un milion de exemplare

Unul dintre cele mai carismatice roadstere din istorie serbează un milion de exemplare produse în 27 de ani. Ca și primul exemplar, și cel cu numărul 1.000.000 păstrează aceleași virtuți: greutatea redusă, agilitatea și plăcerea de a conduce la cote maxime.

Cu 4 ani înainte de sărbătorirea centenarului mărcii, niponii au un alt motiv de mândrie. Roadsterul lor emblematic a fost produs într-un milion de unități. Exemplarul aniversar va fi expus la câteva festivaluri din întreaga lume, începând de luna viitoare. În 3 mai se va deschide Festivalul Florilor de la Hiroshima, unde MX5-ul va fi parte a Paradei Florilor. Mai departe, turneul exemplarului – vedetă va opri în Marea Britanie, pe 26 iunie, la Goodwood Festival of Speed. După terminarea nebuniei de pe insulă, roadsterul va veni pe continent pentru alte festivaluri și evenimente.

Mazda MX5 1 milion

„Încă de la prima generaţie şi până astăzi, la cea de-a patra generaţie, motivul pentru care am continuat să vindem în toţi acești ani MX-5 se datorează sprijinului puternic al fanilor din întreaga lume. (…) Mazda a fost fondată în Hiroshima acum 96 de ani şi, în timp ce ne îndreptăm spre centenarul nostru, vom continua să oferim clienţilor noştri plăcerea de a conduce prin intermediul acestui model, ce a devenit un adevărat simbol al brand-ului. Scopul Mazda este să creeze o legătură specială cu clienţii şi să devină singura marcă pe care aceştia o aleg de fiecare dată, adeclarat preşedintele şi CEO Mazda Motor Corporation Masamichi Kogai.”

Mazda MX5 1 milion

Într-adevăr, istoria modelului este de-a dreptul impresionantă: în decursul celor 4 generații, roadsterul a obținut 250 de premii internaționale și și-a rezervat locul de cel mai bine vândut model sport cu două locuri încă din anul 2000. Mai mult, actualei generații i-au fost atribuite cele mai prestigioase premii în cursul acestui an: Maşina Anului în lume şi World Car Design, Maşina Anului 2016 în Marea Britanie şi Maşina Anului în Japonia 2015-2016. Ce-ar mai fi de spus? La mai mare!

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Swift
Autoturisme

Test cu Suzuki Swift. Sho-Sho-Kei-Tan-Bi

Swift este unul dintre cele mai longevive și apreciate modele ale producătorului...

Autoturisme

Ce înseamnă cu adevărat un SUV? Află caracteristicile acestei clase

SUV este acronimul de la Sport Utility Vehicle și este o clasă...

Marco Polo
Autoturisme

Marco Polo, globetrotter-ul Mercedes-Benz, a împlinit 40 de ani

Încă din 1984 autorulota compactă Mercedes-Benz Marco Polo a stabilit standarde în...

Suzuki
Autoturisme

Sisteme 4×4 Suzuki. Suflete hoinare

Nicăieri în industria auto, n-o să găsești o ofertă atât de variată...