Advertisement

Mercedes
Home Piaţa auto Analize de piață Mașinile preferate de nemți, în funcție de vârstă. Mercedes are cei mai tineri cumpărători

Mașinile preferate de nemți, în funcție de vârstă. Mercedes are cei mai tineri cumpărători

Mulți ani, Mercedes a fost considerat un brand pentru personele mai în vârstă. Se pare că acest clișeu nu mai este astăzi valabil. Potrivit unui studiu al agenției de cercetare de piață, Puls, marca premium are cei mai tineri cumpărători de mașini noi dintre toți producătorii auto din Germania. În medie, clienții Mercedes au 41,1 ani.

Pe locul doi și trei în rândul mărcilor cu cei mai tineri cumpărători se află Seat cu 42,9 și
Citroen cu 44,7 ani. Primele zece locuri sunt completate de BMW, Audi, Tesla, Skoda, Opel, VW și Hyundai. Cu excepția coreenilor, toate mărcile au cumpărători cu vârsta sub media națională de 47 de ani.

La capătul inferior al clasamentului se află Toyota cu 51,3 ani, Peugeot cu 54,8 ani și Mazda cu 55,5 ani.

Topul realizat de Puls a fost realizat pe baza unui sondaj efectuat pe 1.322 de cumpărători de mașini noi.

În cazul mașinilor second-hand, clasamentul este semnificativ diferit. Seat are cea mai tânără clientelă, de 33,1 ani, urmată de Audi – 36,6 ani și BMW – 38,2 ani. Cu o vârstă medie a cumpărătorilor de 44,7 ani, Mercedes se află, de data aceasta, în jumătatea inferioară a Topului. Smart are cei mai în vârstă clienți, de 49,6 ani.

Pentru mașinile la mâna a doua, media națională este de 41 de ani, ceea ce este semnificativ mai redusă decât cea al cumpărătorilor de mașini noi mai scumpe.

 

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Afacerilor Externe achiziționează 10 mașini electrice prin programele Rabla

Bancnota de 20 de lei intră în circulație de la data de 1 decembrie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare