Advertisement

flotele
Home Piaţa auto Flotă verde Mari companii europene solicită UE să-și stabilească un mandat clar privind flotele verzi

Mari companii europene solicită UE să-și stabilească un mandat clar privind flotele verzi

Companiile membre ale inițiativelor globale pentru înverzirea parcurilor auto, EV100 și EV100+, lansate de Climate Group, au cerut UE să-și stabilească un mandat extins privind atingerea obiectivului zero emisii pentru flotele de autoturisme, utilitare ușoare și camioane.

Un număr de 18 companii de top, precum E.On, Geopost, AstraZeneca, Coca-Cola Europacific Partners, Unilever sau Ikea, spun că obiectivele ar fi o măsură importantă pentru a accelera adoptarea vehiculelor cu emisii zero în Europa.

Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, grupul solicită un mandat care să asigure că UE rămâne o piață cheie pentru vehiculele cu emisii zero.

Totodată, ar stabili și o direcție clară pentru toți deținătorii și operatorii de flote din UE, care ar trebui să investească în vehicule verzi, stimulând cererea și, impicit, competitivitatea producătorilor de automobile europeni.

Membrii EV100 s-au angajat deja să treacă la flotele electrice până în 2030, iar membrii EV100+ investesc în tehnologii cu emisii zero și pentru camioane.

Un mandat privind flotele corporative ar însemna că toți operatorii ar avea un calendar stabilit și ambițios, susține Climate Group. Șeful departamentului de transport al organizației, Dominic Phinn, consideră că ”un mandat privind flota corporativă pentru toate vehiculele reprezintă un instrument cheie pe care UE ar trebui să-l folosească pentru a reduce emisiile”.

Membrii EV100 și EV100+ au salutat adoptarea unor reglementări cheie la nivelul UE, cum ar fi Regulamentul privind standardele de emisii de CO2 pentru mașini, camionete și camioane și Regulamentul privind infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIR), iar acestea vor completa un mandat privind flotele, prin asigurarea furnizării de vehicule cu emisii zero și implementarea consecventă a infrastructurii de încărcare în întreaga UE.

”Membrii EV100 și EV100+ s-au angajat deja asupra obiectivelor specifice ale unei flote cu emisii zero pe segmente de vehicule și dorim să colaborăm cu Comisia Europeană în proiectarea inițiativei pentru a ajuta companiile să treacă mai rapid la vehicule verzi”, a mai arătat Dominic Phinn.

Davide Villa, CEO-ul E.On Drive, furnizor de infrastructură de încărcare pentru mașini electrice, consideră că implementarea unui mandat pentru decarbonizarea transporturilor este crucială pentru atingerea obiectivelor climatice și pentru asigurarea unui viitor durabil. „Un astfel de mandat oferă companiilor siguranța necesară pentru a investi astăzi în infrastructură și flote electrice, deschizând calea pentru o reducere semnificativă a emisiilor”, a spus acesta.„Planurile de decarbonizare clare și obligatorii permit companiilor, precum E.ON Drive să abordeze în mod proactiv provocările precum conectivitatea la rețea, asigurând o tranziție mai ușoară către flotele electrificate. „Acest lucru nu numai că accelerează eforturile noastre colective către un viitor cu emisii zero, dar întărește și poziția Europei ca lider în acțiunea climatică”.

EV100 este o inițiativă globală condusă de organizația internațională non-profit Climate Group, care reunește companiile angajate să facă din transportul electric noua normalitate până în 2030.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

 

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutoturismeFlotă verdeIndustrie auto

Sunt SUV-urile electrice o investiție bună?

Nu mai este o noutate faptul că piața autoturismelor electrice este în...

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...