Advertisement

byd
Home Piaţa auto Industrie auto BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD va construi în Turcia o fabrică pentru vehicule electrice de 1 miliard de dolari

BYD se pregătește să încheie un acord cu Turcia pentru construirea unei fabrici de vehicule electrice, cu o investiție de 1 miliard de dolari. Producătorul auto chinez se află într-un proces de expansiune globală, după ce și-a deschis, pe 4 iulie, prima fabrică în Thailanda, iar altele sunt planificate în Brazilia și Mexic.

Potrivit Bloomberg, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, este așteptat să anunțe oficial acordul luni, într-o ceremonie organizată în provincia Manisa, unde va fi construită uzina.

Potrivit unui studiu al Rhodium Group, BYD câștigă aproximativ 14.300 de euro pentru fiecare model Seal U vândut în UE. În China, câștigă în jur de 1.300 de euro.

Între timp, Turcia a redus taxele vamale săptămâna trecută pentru a încuraja investițiile, inclusiv de la BYD. Mașinile electrice au reprezentat 7,5% din vânzările de vehicule noi în Turcia anul trecut, deschizând o oportunitate semnificativă pentru producătorul chinez de vehicule electrice.

Noua fabrică de vehicule electrice din Turcia vine după ce producătorul auto chinez a deschis, joia trecută, fabrica din Thailanda, unde BYD este deja cel mai bine vândut brand de vehicule electrice. Investiția se ridică la 486 milioane de dolari, iar producția este estimată la 150.000 de unități anual.

Thailanda își propune ca 30% din vehiculele fabricate în țară să fie electrice până în 2030. BYD reprezintă deja aproape 50% din piața thailandeză de vehicule electrice.

BYD construiește, de asemenea, o fabrică de vehicule electrice în Brazilia, iar o altă fabrică în Mexic va fi anunțată în curând. Cu fabrici pe piețele globale cheie, BYD încearcă să-și accelereze expansiunea în străinătate.

După ce a vândut 426.039 de vehicule electrice în T2, BYD abia a fost depășit de Tesla (443.956) pentru titlul de cel mai mare producător de vehicule electrice din lume. Cu toate acestea, un nou studiu de la Counterpoint Research sugerează că BYD va prelua titlul până la sfârșitul anului 2024.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Rutele ocolitoare în perioada închiderii circulației pe Valea Oltului (DN 7)

 

Mașini de peste 8 milioane de euro la cea de-a doua ediție DROPDOWN

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental investește în testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor

Continental, companie tehnologică, investește, în România, în testarea compatibilității electromagnetice a produselor...

BYD
Industrie auto

BYD va produce anual 150.000 de vehicule electrice în Turcia

Producătorul chinez BYD a anunțat oficial construirea unei noi fabrici de vehicule...

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...