Marea Britanie a oprit importurile de carburanți din Rusia

Marea Britanie a oprit, în luna iunie, pentru prima dată din ianuarie 1997, când au început înregistrările, importurile de combustibili din Rusia, arată datele Biroului Național de Statistică (ONS).Poliţia de frontieră

La scurt timp după începutul războiului din Ucraina, Guvernul de la Londra a decis să pună capăt importurilor de petrol din Rusia până la sfârșitul anului și, ulterior, a importurilor de gaz natural lichefiat (GNL). Anterior, Rusia era principalul furnizor de petrol rafinat al Marii Britanii, reprezentând aproximativ 25% din importuri.

Drept urmare, pentru diversificarea aprovizionării cu energie, Marea Britanie mizează și pe Australia. Pentru prima dată în șase ani, un petrolier care transporta GNL a ajuns în terminalul din estuarul Tamisei, la est de Londra, potrivit cotidianului The Telegraph.

Potrivit datelor ONS, valoarea totală a importurilor rusești a coborât la 33 de milioane de lire sterline (39 de milioane de euro) în luna iunie, cel mai scăzut nivel din ianuarie 1997. Exporturile către Rusia au crescut ușor față de luna mai, însă, comparativ cu perioada anterioară lunii februarie, acestea au scăzut cu o treime.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Polonia extinde reducerea de TVA la carburanți încă două luni, până la finalul anului

Încă două spații de servicii au fost deschise pe Autostrada A1, între Orăștie și Sibiu

 

 

 

Adaugati comentariu