Advertisement
anvelope
Home Administrare flote Anvelope Majoritatea românilor folosesc anvelope de sezon pentru maşina personală. Studiu

Majoritatea românilor folosesc anvelope de sezon pentru maşina personală. Studiu

Aproape trei sferturi dintre români (71,5%) folosesc anvelope de iarnă şi de vară pentru autoturismul personal, în timp ce mai puţin de o treime (28,5%) utilizează anvelopele de tip all season, relevă un studiu de piaţă realizat de Mediabook Company, la solicitarea Arcoplast Anvelope.

În acest context, mai mult de jumătate dintre români (58%) schimbă anvelopele maşinii personale o dată la doi sau trei ani, iar 53% cheltuie între 800 şi 1.200 de lei pentru un set de patru anvelope.

La întrebarea „Cât de des înlocuiţi anvelopele uzate cu unele noi?”, 10,3% din totalul celor chestionaţi au răspuns că înlocuiesc anvelopele maşinii personale cu unele noi o dată pe an, în timp ce 29% au spus că fac această achiziţie o dată la patru sau cinci ani, iar 3,2% înlocuiesc anvelopele vechi cu unele noi o dată la şase sau mai mulţi ani.

Conform cercetării, 28,8% dintre respondenţi au spus că alocă peste 1.200 de lei pentru cumpărarea unui set de patru anvelope, în timp ce 18,2% au răspuns că alocă între 600 şi 800 de lei pentru acelaşi tip de produs.

Când vine vorba despre sursele de achiziţionare a anvelopelor pentru autoturismul personal, două treimi dintre români (66,1%) au declarat că îşi cumpără anvelopele pentru maşina personală din magazinele de specialitate, service-uri auto sau de la dealeri locali. Totodată, aproape un sfert (24,4%) au subliniat că magazinele online sunt sursa din care cumpără anvelope, 7% au ales ca răspuns varianta „hypermarket”, în timp ce 2,5% folosesc surse multiple de achiziţionare a anvelopelor.

În ceea ce priveşte importanţa preţului în momentul achiziţiei de anvelope, 87,8% au răspuns că acest criteriu este important sau foarte important. De asemenea, 10,2% au afirmat că acordă o importanţă de nivel mediu preţului anvelopelor, în timp ce 2% au spus că acest criteriu este puţin sau deloc important. Alte criterii importante în procesul de achiziţionare a anvelopelor pentru maşina personală sunt: marca, eficienţa, rezistenţa, zgomotul produs la rulare, precum şi frânarea şi manevrabilitatea pe diverse tipuri de carosabil.

Potrivit sursei citate, participanţii la sondaj au mai răspuns că, pentru a se decide în legătură cu achiziţionarea de anvelope pentru autovehiculul personal, folosesc ca sursă principală de informare site-urile de specialitate (64%), urmată de service-urile auto, dealerii locali şi mecanicii auto (29%), materiale promoţionale (4%), sfaturile prietenilor (2,6%), alte surse de informare (0,4%).

Sondajul „În siguranţă la volan” a fost realizat în perioada 13 iunie – 13 iulie 2022 pe un eşantion de 645 de respondenţi din mediul online. Cercetarea a fost realizată la solicitarea Arcoplast Anvelope, de către Mediabook Company.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Se închide circulația pe anumite sectoare ale drumurilor montane Transalpina și Transfăgărășan

A fost lansat noul Program de finanțare pentru staţii de reîncărcare cu putere normală

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Anvelope

Firestone lansează Roadhawk 2 ENLITEN

Noua anvelopă de vară Firestone Roadhawk 2 ENLITEN oferă cea mai bună...

consumului de combustibil
Anvelope

Care este impactul anvelopelor asupra consumului de combustibil?

Anvelopele au un impact direct asupra consumului de combustibil al unei flote...

Anvelope
Anvelope

Anvelopele montate pe vehicule electrice au o durată de viață mai scăzută cu 10.000 km. Studiu

Anvelopele montate pe vehicule electrice ar avea o durată de viață, în...

Anvelope

Bridgestone Turanza All Season 6, câștigătoarea testului de Anvelope All-Season pentru SUV-uri 2023

Bridgestone Turanza All Season 6, echipată cu tehnologia ENLITEN, a fost declarată...