MAE: Site-uri neautorizate oferă spre vânzare e-viniete false pentru Slovenia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Slovenia că DARS - Compania Naţională a Drumurilor avertizează în legătură cu vânzarea e-vinietelor false pe site-uri neautorizate.
slovenia

Potrivit MAE, reprezentanţii DARS precizează că site-urile pirat care oferă spre vânzare viniete false percep comisioane foarte mari, iar utilizatorii sunt amendaţi.

Autorităţile informează conducătorii auto că pot procura viniete on-line exclusiv de pe pagina de internet: http://evinjeta.dars.si/selfcare/en.

Pentru vehicule cu motor cu patru roți (autoturisme, monovolume, vehiculele de teren, SUV-uri, pick-up-uri), prețul e-vinietei este de:

  • 15 euro – 7 zile
  • 30 de euro – 1 lună
  • 110 euro – 12 luni.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii call center în regim de permanenţă.

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/romanian-missions/3229#838, http//ljubljana.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

 

Sursa foto: Kliek via Wikimedia Commons

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

ACAROM: Producţia de autoturisme a crescut cu 12,7% în primele 5 luni

Afacerile din transporturi, în creștere cu 21,8% în primele 4 luni

 

 

 

Adaugati comentariu