Lucrări întârziate pe secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada Transilvania

Lucrările pe șantierul secțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada Transilvania, au ajuns la un stadiu fizic de 28%, constructorul turc fiind obligat să crească mobilizarea pentru a recupera întârzierile înregistrate până acum, de 20% față de graficul stabilit în contract, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.Nușfalău

Contractul pentru proiectare și execuție, în valoare de peste 76 de milioane de euro (fără TVA) a fost semnat cu compania turcă Nurol Inșaat Ve Ticaret în septembrie 2020 și este finanțat prin POIM 2014-2020.

Lucrările pe cei 13,55 de km au început în februarie 2021 și, potrivit graficului asumat, trebuie să fie finalizate în prima parte a anului 2023.

Potrivit minsitrului Transporturilor, în prezent, 462 de muncitori, cu 173 de utilaje, lucrează, în două schimburi, la terasamente și la structurile podurilor și pasajelor.

Pe secțiunea Nuşfalău – Suplacu de Barcău se vor construi un nod rutier la Nuşfalău, şapte pasaje, cinci poduri, o parcare de scurtă durată și o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Se închide circulația pe DN 6, pe raza localității Bragadiru, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă

Organizațiile patronale: Cota unică ar trebui menţinută, fiind un avantaj competitiv al României

 

Adaugati comentariu