Lista actualizată a ţărilor din zona galbenă pentru care se impune carantina de 14 zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat lista ţărilor/ zonelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se impune carantina la domiciliu/ locaţia declarată pentru 14 zile.
carantină

În zona galbenă se află următoarele ţări/ zone:

– Georgia
– Serbia
– Luxemburg
– Croaţia
– Muntenegru
– Lituania
– San Marino
– Andorra
– Slovenia
– Curacao
– Statele Unite ale Americii
– Ungaria
– Polinezia Franceză
– Suedia
– Belize
– Liechtenstein
– Macedonia de Nord
– Elveţia
– Austria
– Jersey
– Panama
– Bulgaria
– Palestina
– Azerbaidjan
– Portugalia
– Iordania
– Cehia
– Armenia
– Italia
– Danemarca (urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus SARS-CoV-2 provenite de la fermele de nurci).

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de vineri, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 decembrie.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat că propunerea de prelungire a stării de alertă a fost aprobată în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin Hotărârea 58.

Acesta a menţionat, totodată, că decizia prelungirii stării de alertă va fi luată păstrând măsurile existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, care se vor realiza în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

„Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele – astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective”, a explicat Raed Arafat.

 

CITEȘTE ȘI:

Brexit: CE propune un set de măsuri în cazul un posibil scenariu fără acord

Modalități simple de reducere a uzurii la anvelopele de iarnă. Sfaturi de la Nokian Tyres

4 oferte pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă

 

 

Adaugati comentariu