Licitația pentru proiectarea VO Miercurea Ciuc va fi organizată de autoritățile publice locale

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat cu Primăria Miercurea Ciuc protocolul de colaborare pentru relansarea proiectului VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale.
Sighişoara

Unitățile administrativ teritoriale ce urmează a fi traversate de Varianta de ocolire Miercurea Ciuc sunt comunele Siculeni, Sâncrăieni, Ciceu și Racu.

Potrivit protocolului semnat, Primăria Miercurea Ciuc urmează să deruleze procedurile de atribuire a unui contract pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate, precum și pentru elaborarea Proiectului Tehnic și a Documentației pentru obținerea autorizației de construire. Scopul protocolului încheiat vizează și elaborarea documentației de natură tehnico – economică.

”Precizăm că acest proiect este în conformitate cu strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere așa cum a fost aprobată prin HG 1312/2021 ca parte a Planului Invetițional”, au precizat reprezentanții CNAIR.

Sursa de finanțare pentru etapa de proiectare provine din fondurile europene alocate în cadrul POIM 2014-2020, iar execuția lucrărilor va fi finanțată prin Programul Operațional de Transport 2021-2027.

Elaborarea documentației se va realiza cu suportul tehnic permanent al CNAIR SA prin structurile dedicate fluxului de dezvoltare a unui proiect de infrastructura rutieră. Documentația în forma sa finală va respecta rigorile de finanțare a unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

”VO Miercurea Ciuc reprezintă un alt exemplu de bună practică pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, în temeiul prevederilor OUG 88/2020, prin implicarea unităților administrativ teritoriale în scopul dezvoltării acelor obiective care intră pe raza administrativă a acestora”, a mai arătat CNAIR.

 

CITEȘTE ȘI:

CNAIR a relansat licitația pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște

Coronavirus. Incidența Covid-19 la nivel național, 8.600 de cazuri. Capitala reintră în scenariul roșu

 

Adaugati comentariu