Licitaţia finalizată pentru segmentul de autostradă Margina – Holdea, care cuprinde ”tunelurile pentru urși”

Asocierea de constructori din România și din Bosnia-Herțegovina Spedition UMB - Tehnostrade SA&PE Construct - Euro-Asfalt a câștigat licitaţia pentru construirea segmentului Margina (judeţul Timiş) - Holdea (judeţul Hunedoara) de pe autostrada A1 Lugoj-Deva, în lungime de aproximativ 10 km, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu.
Holdea

Câștigătorul licitației are la dispoziție 1,826 miliarde de lei (fără TVA) și 45 de luni (11 luni proiectare și 34 de luni execuție) pentru finalizarea construcției.

Proiectul segmentului de autostradă, format din secţiunile E şi D ale Lotului 2, cuprinde și cele două ”tuneluri pentru urşi”, ce vor măsura, însumat, 2,13 kilometri de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecţionale cu câte o cale de circulaţie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m.

În lipsa segmentului Margina – Holdea, vehiculele sunt obligate să circule pe DN 68A, care a devenit cel mai tranzitat drum din zonă, fiind mereu foarte aglomerat.

Potrivit ministrului Transporturilor, contestaţiile se pot depune în termen de 10 zile, iar semnarea contractului va avea loc la Timişoara.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Noi concesiuni pentru spațiile de servicii amplasate pe 4 secțiuni de drumuri și autostrăzi

Oradea vrea să-și construiască un al doilea drum de centură, Inelul Rutier Metropolitan

 

 

Adaugati comentariu