Advertisement

Baterie Lexus UX 300e floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Lexus UX 300e are garanție pentru acumulator 10 ani/1 milion km!

Lexus UX 300e are garanție pentru acumulator 10 ani/1 milion km!

Bun venit în lumea fără griji a vehiculelor electrice! De acum, teama de uzare a bateriei nu mai are temei real: viitorul Lexus UX 300e vine cu garanție de 10 ani sau 1 milion km pentru acumulator!

O nouă barieră dispare din calea automobilelor electrice: după autonomia tot mai mare afișată de modelele alimentate de baterii, acum Lexus spulberă și teama legată de fiabilitatea pachetului de acumulatori. În așteptarea promisului acumulator garantat 1 milion de mile (1,61 milioane km), pe care Tesla îl va oferi în 2020 (dacă Elon Musk se ține de cuvânt), ne mulțumim cu anunțul făcut de Lexus.

Lexus UX 300e floteauto.ro

Viitorul SUV 100% electric Lexus UX 300e, care va apărea în Europa la sfârșitul anului curent, va primi o garanție serioasă de 10 ani sau 1 milion km. Aceasta acoperă inclusiv scăderea capacității cu mai mult de 30%, așa că nu există absolut niciun motiv de panică. Când ai 15 ani de propulsie electrificată în spate, totul este simplu.

  ➡ Citește aici testul cu Lexus UX Hibrid! 💡

Modelul se află deja la vânzare în China, cu această garanție, deci nu sunt motive de îndoială asupra certitudinii informației. Pachetul de acumulatori are o capacitate de 54,3 kWh, fapt care ar putea echivala cu 300 km autonomie medie în ciclul WLTP. Motorul electric de 204 CP și 300 Nm antrenează puntea față și asigură un demaraj 0-100 km/h în 7,5 s și o viteză maximă de 160 km/h.

Lexus UX 300e floteauto.ro

Garanția este cu atât mai impresionantă, cu cât bateria este răcită cu aer, nu cu apă, deci tehnologia este mai simplă, iar pachetul mai ușor. Un posibil răspuns poate fi legat de capacitatea de încărcare cu maximum 50 kW, pentru ca bateria să nu fie forțată și să reziste în timp.

Baterie Lexus UX 300e floteauto.ro

Apropo de rezistență, marele avantaj este legat de garanția de 10 ani, pentru că pachetul de acumulatori este mai probabil să-și altereze caracteristicile în timp și este dificil să parcurgi cu o mașină electrică 100.000 km pe an pentru a atinge prima dată limita de distanță.

Tocmai de aceea este interesant cum va proceda Tesla cu viitoarea baterie miraculoasă: o va garanta pentru 1,61 milioane de km și 7 ani, sau va crește inclusiv perioada de garanție în timp la peste 10 ani?

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

vehicule electrice
Flotă verde

Încărcarea încă încetinește achiziționarea unui vehicul electric. Studiu GiPA

Utilizatorii noi de vehicule electrice sunt mulțumiți de experiența de conducere, deși...

electrificarea flotelor
Flotă verde

Leaseurope către UE: ”Nu forțați electrificarea flotelor corporative. Stimulați-o!”

În loc să forțeze companiile să-și electrifice complet flotele de vehicule, UE...

marea britanie
Flotă verde

Marea Britanie va devansa interzicerea mașinilor termice noi cu 5 ani, în 2030

Flotele din Marea Britanie vor trebui să-și accelereze planurile de electrificare a...