Legea asigurărilor obligatorii auto va fi finalizată în acest an

Pentru piaţa asigurărilor, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pregăteşte două legi, importante, Legea RCA şi Legea privind distribuţia asigurărilor.Porsche Asigurări

Potrivit preşedintelui ASF, Mişu Negriţoiu, piaţa asigurărilor a beneficiat anul trecut de trei legi importante: Legea 237 privind regimul Solvabilitate II, Legea Fondului de Garantare şi Legea rezoluţiei.

misu_negritoiuMai avem de făcut legea asigurărilor obligatorii auto (RCA) – nu avem o normă europeană, dar ne uităm la alinierea regimului legislativ din Europa Centrală, cu preponderenţă Cehia şi Austria. Sunt convins că o vom scoate anul acesta. Lucrăm în grupul de lucru şi proiectul va fi gata într-o săptămână sau două”, a precizat Mişu Negriţoiu.

A doua lege va fi cea care transpune directiva recent aprobată cu privire la distribuţia asigurărilor. Şeful ASF a explicat că actul legislativ va contribui şi mai mult la diversificarea distribuţiei, la simplificarea şi facilitarea acesteia, la controlul costurilor, la creşterea calităţii produselor şi, mai ales, la informarea asiguraţilor.

 

 

Adaugati comentariu