Prima rută de transport în sistemul e-ticketing, la Braşov

Prima rută de transport în sistemul e-ticketing, Braşov-Poiana Braşov, a fost inaugurată luni de administratorul public al municipiului, costul implementării ridicându-se la 23,4 milioane de lei.
eticketing-brasov-floteauto

Sistemul e-ticketing este alcătuit din:

  • sistem automat de taxare automată cu card contactless,
  • sistem de informare a călătorilor,
  • sistem de supraveghere video în staţiile Regiei Autonome de Transport (RAT),
  • sistem de management al vehiculelor,
  • sistem de prioritizare autovehicule transport public în intersecţiile semaforizate,
  • centru de comandă şi dispecerat modern.

Astăzi intrăm într-o nouă etapă în ceea ce priveşte transportul în comun, care vine în întâmpinarea clienţilor săi cu cele mai bune servicii. Pentru a veni în sprijinul călătorilor, sistemul va funcţiona gradual, în decurs de trei luni, timp în care va rămâne şi sistemul de taxare cu bilet. Începând de luni, acest sistem va funcţiona pe linia 20 Braşov-Poiana Braşov, şi etapizat îl vom introduce pe toate rutele”, a declarat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz.

Directorul general al RAT Braşov, Radu Cristian, a precizat că cea mai importantă componentă a sistemului este disponibilitatea de comunicare între dispecerat şi conducătorii mijloacelor de transport.

Totodată, călătorii sunt informaţi despre sosirea mijloacelor de transport în staţii, prin intermediul celor 119 staţii dotate cu panouri electronice. Important este să ne asigurăm că sistemul funcţionează şi treptat în următorii ani să ne extindem şi în celelalte staţii mai încărcate de pe raza municipiului, din cele peste 400 existente în prezent”, a explicat directorul general al RAT.

Finanţarea proiectului s-a făcut prin Programul Operaţional Regional POR 2007-2013 în proporţie de 98%, restul de 2% fiind contribuţia municipalităţii.

 

 

Adaugati comentariu