Klaus Iohannis: Legea RCA este în analiză la Administraţia Prezidenţială

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Legea RCA se află în analiză la Administraţia Prezidenţială şi încă "se mai lucrează pe ea".document-semnatura-floteauto

„Legea este în analiză la noi şi am toată încrederea că echipa mea de la Administraţia Prezidenţială îmi va prezenta un punct de vedere foarte bine fundamentat. Mai avem câteva zile şi încă se lucrează pe ea”, a spus şeful statului.

Conducerea Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) a anunţat luni că va notifica executivul european, în cazul în care Legea RCA va fi promulgată, întrucât consideră că prevederile acesteia sunt anticoncurenţiale.

Camera Deputaţilor a adoptat, la începutul săptămânii trecute, cu 226 de voturi ”pentru”, 25 ”împotrivă” şi patru abţineri, proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

Legea a fost trimisă spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

Printre cele mai importante modificări aduse de această lege cadrului general de funcţionare a pieţei asigurărilor obligatorii auto se numără introducerea conceptului de tarif de referinţă şi formula de calcul a acestuia, definirea categoriei clienţilor cu risc ridicat, precum şi modalităţile prin care aceştia pot fi asiguraţi, explicitarea mecanismului decontării directe şi principiile de aplicare.

Adaugati comentariu