Japonia are 40.000 de puncte de încărcare a automobilelor electrice. Numărul benzinăriilor este mai mic

Constructorul auto japonez Nissan Motor Co. susţine că în prezent în Japonia sunt 40.000 de puncte de încărcare a automobilelor electrice, incluzând aici şi cele aflate în garajele private, mai multe decât cele 34.000 de benzinării care există în prezent în Japonia.japonia-are-40-000-puncte-incarcare-a-automobilelor-electrice-numarul-benzinariilor-este-mai-mic-floteauto

Chiar dacă în mod normal benzinăriile au mai multe pompe şi pot deservi mai multe automobile simultan, aceste cifre sunt o dovadă că eforturile destinate extinderii infrastructurii pentru vehiculele ecologice încep să dea roade, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

japonia-are-40-000-puncte-incarcare-a-automobilelor-electrice-numarul-benzinariilor-este-mai-mic-floteauto
Nissan Leaf a fost cel mai bine vândut vehicul electric din lume, cu 61.507 unităţi livrate

„Un element important pentru continuarea creşterii pieţei automobilelor electrice este dezvoltarea infrastructurii de încărcare„, a declarat directorul financiar de la Nissan, Joseph G. Peter.

Potrivit Bloomberg, în SUA există în prezent aproximativ 9.000 de puncte de încărcare a automobilelor electrice, mai puţin de un sfert decât numărul din Japonia chiar dacă populaţia Japoniei este la o treime faţă de cea a SUA.

Anul trecut alianţa Renault-Nissan a rămas lider mondial pe piaţa vehiculelor ecologice în condiţiile în care a vândut 82.602 vehicule electrice, în creştere cu 24% comparativ cu 2013, ceea ce îi conferă o cotă de piaţă globală de 56%. Modelul Nissan Leaf a fost cel mai bine vândut vehicul electric din lume cu 61.507 unităţi vândute.

 

Adaugati comentariu