Jaguar Land Rover va produce 150.000 de vehicule în noua fabrică din Slovacia

Producătorul britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover (JLR) intenţionează să investească 1,5 miliarde de dolari (1,1 miliarde de lire sterline) în noua fabrică din Slovacia, extinzând capacitatea de producţie cu o treime pentru a-şi învinge rivalele BMW şi Mercedes-Benz.
jaguar-land-rover-va-investi-17-miliarde-de-dolari-in-noua-fabrica-din-slovacia-floteauto

Guvernul slovac a semnat contractul de investiţii cu Jaguar Land Rover, deţinut de concernul indian Tata Motors, transmit AP, Bloomberg şi Reuters, preluate de Agerpres. Este prima fabrică din Europa continentală deţinută de JLR.

Fabrica din oraşul Nitra (vestul Slovaciei) va avea iniţial o capacitate anuală de producţie de 150.000 de vehicule şi aproximativ 2.800 de angajaţi. Capacitatea de producţie va putea fi majorată până la 300.000 de vehicule pe an, iar numărul de angajaţi ar putea creşte la 4.000. Construcţia fabricii ar urma să înceapă în 2016, iar producţia va demara în 2018.

‘Noua fabrică va completa actualele noastre facilităţi de producţie din marea Britanie, China, India şi Brazilia, marcând intenţia companiei de a deveni o afacere extinsă pe plan global. Slovacia are în proximitate peste 300 de furnizori şi o infrastructură logistică excelentă, ceea ce confirmă decizia noastră de a investi aici’, a afirmat directorul general Ralf Speth.

Industria auto este componenta principală a economiei Slovaciei, în condiţiile în care mai mulţi producători auto (Volkswagen, PSA Peugeot-Citroen şi Kia) au deja uzine de asamblare în această ţară membră a zonei euro. Şi furnizorii de componente auto, printre care Continental AG şi Johnson Controls Inc sunt prezenţi cu unităţi de producţie în Slovacia.

Premierul slovac Robert Fico a anunţat că Executivul de la Bratislava va furniza subvenţii de până la 130 milioane de euro (142 milioane de dolari) pentru investiţia JLR.

Slovacia a câştigat în faţa Poloniei, care era, de asemenea, una dintre principalele candidate pentru amplasarea fabricii. Alte state luate în calcul de Jaguar pentru noua unitate au fost SUA şi Mexic.

Jaguar Land Rover a anunţat că, în 2015 — 2016, va cheltui 3,6 miliarde de lire sterline (5,6 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea de noi vehicule şi cheltuieli de capital. Jaguar Land Rover a vândut anul trecut peste 460.000 de vehicule anul trecut, în creştere cu 9% comparativ cu 2013. Compania are aproximativ 35.000 de angajaţi, cei mai mulţi în Marea Britanie.

 

 

Adaugati comentariu